اسباب بازی های پلاستیکی دست دوم ممکن است مقداری از پول شما را ذخیره کند، اما اگر اجازه دهید کودکان شما با آنها بازی کنند، ممکن است سلامت کودکان خود را در معرض خطر قرار دهید. این به این دلیل است که یک مطالعه دریافته است اسباب بازی های پلاستیکی قدیمی دارای سطوح بالایی از مواد شیمیایی سمی است.
در این تحقیق گروهی از دانشمندان دانشگاه پلیموث در U.K. نمونه ای از ۲۰۰ اسباب بازی پلاستیکی قدیمی از خانه ها، مهد کودک ها و مغازه های خیریه در جنوب غربی انگلستان را بررسی کردند. تمام اسباب بازی های استفاده شده، مانند اتومبیل، قطار، محصولات ساختمانی، ارقام و پازل ها در اندازه ای بود که می توانست توسط بچه های کوچکتر جویده شود. آنها درصد عناصر موجود در اسباب بازی های شخصی را با استفاده از طیف سنجی اشعه ایکس (XRF) مورد بررسی قرار دادند.
گروه دریافت که بیش از ۱۰ درصد از نمونه های اسباب بازی های دست دوم دارای سطوح بالایی از عناصر سمی شامل توتیای معدنی یا آنتیمونی، باریم، برم، کادمیوم، کروم، سرب و سلنیوم بودند. حتی در غلظت های پایین، اگر این اسباب بازیها به طور مداوم و برای مدت طولانی استفاده شود، برای کودکان سمی است. اکثر این مواد شیمیایی سمی در بلوک های ساختمان سازی، چهره ها و گونه هایی از جواهرات که معمولا زرد، قرمز و سیاه بودند یافت شد.
با انجام آزمایش های بیشتر، آنها دریافتند که تحت شرایط شبیه سازی معده، برخی از اسباب بازیها غلظتی از بروم، کادمیوم یا سرب را منتشر کردند که مقدار آن بیش از حد مجاز و تعیین شده توسط دستورالعمل ایمنی اسباب بازی شورای اروپایی بود. انتشار کادمیوم حتی از مقدار محدود خود در برخی موارد هم گذشته است.
اندرو ترنر، پژوهشگر ارشد این مطالعه میگوید: “اسباب بازیهای دست دوم یک گزینه جذاب برای خانواده ها می باشد، زیرا آنها میتوانند به طور مستقیم از دوستان یا بستگان گرفته شوند و یا به راحتی از فروشگاههای خیریه، بازارهای دست دوم و اینترنت تهیه شوند.”
با این حال، او همچنین گفت که در حال حاضر، حتی اگر دستورالعمل ایمنی اسباب بازی در اروپا برای محصولات جدید اعمال شود، هیچ گونه مقرراتی بازسازی و فروش مجدد اسباب بازی های قدیمی را پوشش نمی دهد.
ترنر می گوید: “با معرفی و اصلاح دستورالعمل ایمنی اسباب بازی، صنعت پلاستیک باید گام هایی را برای حذف عناصر خطرناک از اسباب بازی های جدید بردارد. با این حال، مصرف کنندگان باید از خطرات احتمالی ناشی از اسباب بازی های کوچک و آن دسته از اسباب بازیهایی که توسط کودکان به دهان برده میشوند، و آن دسته از اسباب بازیهای قدیمی که رنگ آمیزی های روشن دارند، بیشتر آگاه باشند.
بدون هرگونه مقررات جدید، کودکان کوچکتر با مواد شیمیایی سمی آلوده خواهند شد زیرا اسباب بازی های دست دوم ارزان تر، راحت تر و قابل بازیافت هستند. یافته های این مطالعه در نشریه “تکنولوژی و علوم محیط زیست” منتشر شده است.
۱- مطالعه قبلی، در بسیاری از محصولات اسباب بازی های پلاستیکی مواد شیمیایی سمی پیدا می کند.
مطالعه انجام شده توسط یک تیم از محققان دانشگاه سنت امبروز در ایالات متحده نشان داد که اسباب بازیهای پلاستیکی و یا ساخته شده در دهه ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ حاوی سرب، کادمیوم و آرسنیک بودند. در این مطالعه، آنها از تجهیزات تخصصی برای کشف فلزات سنگین در بیش از ۱۰۰ اسباب بازی ساخته شده از رزین مصنوعی و غیر ازآن استفاده کردند که شامل عروسک ها و مجسمه ها بود.
تیم تحقیقاتی دریافت که یکی از هر چهار اسباب بازی بیش از ۱۰ برابر میزان ایمنی سرب، بیش از یک سوم اسباب بازیهای ساخته نشده از رزین مصنوعی دارای سرب بیش از حد و کادمیوم بود و یک پنجم حاوی آرسنیک بود. علاوه بر این، بیشترین غلظت کادمیوم و سرب در قطعات اسباب بازی زرد مشاهده شد، که تا ۷۰ بار بیشتر از حد فعلی سرب بود.
محققان گفتند: رشد مغزها و بدن های نوزادان و کودکان کوچک به خصوص، در معرض خطر مواد سمی است، زیرا آنها سرب را بیشتر و موثرتر از بزرگسالان جذب و نگهداری می کنند. محققان بر این باورند که از آنجا که اسباب بازیهای رزین مصنوعی برای استفاده مکرر باقی می مانند، آنها منبع بالقوه ای از آشکار سازی فلزات سنگین هستند.
این به این دلیل است که اسباب بازی های قدیمی تر، مقدار کوچکتری از ذرات پلاستیکی و فلزات سمی انتشار می دهند، زیرا آنها در طول زمان تخریب شده اند.
منبع : niniha
[ad_2]