علل ترس در کودکان، چیست؟

ترس و اضطراب ایجاد شده در کودکان باعث وابستگی شدید به والدین می‌شود به نحوی که کودک تنها نمی‌خوابد و از والدین جدا نمی‌شود. حتی دستشویی رفتنش نیز باید همراه داشته باشد و …

دکتر فاطمه سعیدی: واژه ترس ابتدا به ساکن در کودکان مفهومی ندارد مگر اینکه بدلیل مسایل محیطی ترس در کودک ایجاد شود. یعنی ناگهان صدای مهیبی بشنود یا از جایی پرت شود.

۱. چه مسائلی باعث ترس واضطراب درکودکان میشود؟
واژه ترس ابتدا به ساکن در کودکان مفهومی ندارد مگر اینکه بدلیل مسایل محیطی ترس در کودک ایجاد شود. یعنی ناگهان صدای مهیبی بشنود یا از جایی پرت شود. کودک بعد از سن ۲ و ۲/۵ سالگی که کمی شناخت بیشتر از محیط و اطراف خود پیدا می‌کند و به ناتوانی خود در مقابل دیگران پی می‌برد. ترس از دست دادن مراقبین خود را تجربه می‌کند و همین باعث می‌شود که این ترس را تعمیم دهد به ترس از تنهایی و تاریکی و غیره و اینکه کلا ترس غریزی نیست و اکتسابی است.

۲. ترس و اضطراب در کودکان باعث بروز چه پیشامدهایی می‌شود؟
این ترس و اضطراب ایجاد شده در کودکان باعث بروز چه پیشامدهایی می‌شود. این ترس و اضطراب ایجاد شده در کودکان باعث وابستگی شدید به والدین می‌شود. به نحوی که کودک تنها نمی‌خوابد و از والدین جدا نمی‌شود. حتی دستشویی رفتنش نیز باید همراه داشته باشد و این مقوله کلا باعث عدم پیشرفت و کسب تجربه و حفظ استقلال کودک می‌شود.

۳. نگرانی هایی که توسط والدین به کودک القا می‌شود در آینده چه تاثیراتی برجا می‌گزارد؟
کودک در بدو تولد مانند خمیریست که خانواده باید به آن شکل دهد. خانواده می‌تواند کودک خود را فردی مستقل و آزاده بار بیاورد می‌تواند موجودی وابسته و بی کاره بار بیاورد. گاها دیده شده حتی بر اثر محبت و لطف زیاد خانواده به کودک باعث شده جلوی رشد شخصیتی کودک گرفته شود و تبدیل به یک موجود ضعیف و ظریف و کم توان شده است.

۴. مشاوره کودکان چقدر در کاهش اضطراب آنها موثر است؟
افرادی که ازدواج می‌کنند و بچه دار می‌شوند شاید در ارتباط با سیر رشد ذهنی و شخصیتی کودکان و مشکلات آنها اطلاعاتی نداشته باشند و ناخواسته کودکشان را نتوانند آنطور که لازم است تربیت کنند و مشکلاتش را برطرف کنند و او را راهنمایی کنند. پس نقش مشاور تربیتی اینجا بسیار سرنوشت ساز است. کودک در مسیر رشدش مسائل بسیار متعدد و مختلفی دارد که باید راه برخورد با آن را بدانیم تا راهنمای خوبی برای فرزندخود باشیم. کم نیستند خانواده هایی که همه توان خود را برای کودک خود خرج کرده اند ولی بدلیل عدم آگاهی از اصول تعلیم و تربیت نتوانسته اند به هدفشان برسند. پس نقش مشاور بسیار مهم و کلیدی است. نباید از کمک گرفتن از یک مشاور و مطرح کردن مشکلات خود با آنها ابایی داشته باشیم.

منبع : niniha

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شش + 4 =

در خبرنامه مقالات ما عضو شوید

مارا در شبکه های اجتماعی دنبال کنید