دلایل اختلالات گفتاری در کودکان

اختلالات گفتاری در کودکان نوعی مشکلات ارتباطی است که صحبت نمودن معمولی کودک را با مشکل روبرو می‌کند. اختلال گفتاری در کودکان یا سر زبانی صحبت کردن ممکن است کودک را با مشکلات خاص و ظریفی در صحبت کردن شنیدن یاد فهمیدن مواجه نماید .
اختلالات گفتاری و زبانی در کودکان باید علت‌یابی و شناسایی شوند و مورد درمان قرار گیرند. تاخیر در رشد گفتار و زبان، لکنت زبان ، لالی همه و همه باید شناسایی و مورد درمان قرار گیرند. اختلالات زبانی و لکنت زبان از دیرباز گریبان انسان‌ها را همیشه گرفته اما قابل درمان و پیشگیری است.

علل های اختلالات گفتاری :
اختلالات گفتاری در شخص مبتلابه و همچنین شنونده، احساس ناخوشایندی ایجاد می نماید.
اختلالات گفتاری می‌تواند عوامل مختلفی داشته باشد از جمله :
کم شنوایی، فلج مغزی، آسیب‌های سر، آسیب در اثر بیماری‌های ویروسی، اختلالات عصبی و عضلانی، به علت استفاده از داروهای خاص و آسیب‌های جسمانی مانند استفاده ناصحیح از تارهای صوتی ، شکاف لب کام و…
” به کودکان خود انار دهید تا زبانشان باز شود “. امام علی (ع)

اختلالات زبانی و گفتاری آیا جدی هستند؟
بله، با توجه به این که برقراری ارتباط از مهم‌ترین ویژگی‌های انسان است و برقراری ارتباط و تعامل اجتماعی، یادگیری و کارکردن همه به نوعی به برقراری ارتباط زبانی مرتبط هستند.

تأخیر در رشد گفتاری و زبانی کودک :
هنگامی که کودک در دوره رشد خود به موقع شروع به صحبت نکند و یا مهارت‌های گفتاری او پایین‌تر از سن او باشد بنابراین دچار تأخیر در رشد زبانی شده است که البته ممکن است از درک مناسبی برخوردار باشد .

کودک دارای عقب‌ماندگی ذهنی :
کودکان دارای عقب ماندگی ذهنی، از کودکان هم‌سن و سال خود، دیرتر و کندتر شروع به زبان‌آموزی می‌کنند . معمولاً این کودکان از قدرت استدلال، درک مفاهیم ، دقت و توجه کمتری برخوردار هستند .

کودکان کم شنوا و ناشنوا :
چنین کودکانی مخصوصاً پس از سن هشت سالگی که دچار چنین عارضه‌ای شده‌اند در زمینه تلفظ، آوا سازی و روان صحبت کردن دارای مشکلات خاصی هستند که باید جهت توان‌بخشی و درمان به کلینیک‌های گفتار درمانی و شنوایی‌شناسی مراجعه نمایند .

فلج مغزی در کودکان و اختلالات گفتاری :
این گونه کودکان از خطاهای جزئی در گفتار گرفته تا توانایی‌های کامل در استفاده و به حرکت درآوردن اندام‌های گفتاری است . به نظر می‌رسد که کودکان مبتلا به فلج مغزی از نظر رشد توانایی‌های گفتاری هم مشکل خواهند داشت و باید برنامه درمانی مناسبی برای رفع این اختلالات برای این کودکان برنامه‌ریزی شود .

زبان پریشی در کودکان :
اگر منطقه زبانی مغز در دوران جنینی کودک و یا حین تولد یا قبل از آموختن زبان آسیب دیده باشد این کودک احتمالاً دچار زبان‌پریشی می‌شود . این کودک در زمینه‌های گفتاری ، زبانی، یادگیری و رفتاری دچار اختلال است و به یک درمان همه‌جانبه نیاز دارد .

چگونه به کودک خود کمک کنیم تا صداها را صحیح تلفظ نماید:
– ارائه مثال‌های مناسب گفتاری صحیح
– لطفاً سخنان کودک را قطع نکنید
– حواستان باشد که کسی او را مسخره نکند .
– همیشه گفتارهای اشتباه کودک را تصحیح نکنید .
– همیشه در کنارش الگوی مناسبی از گفتار صحیح باشید .
اصولاً برخی صداها را کودکان زودتر یاد می‌گیرند و برخی از صداها را دیرتر آموزش می‌بینند. معمولاً تا قبل از دبستان، کودکان تمامی صداها را یاد می‌گیرند .

منبع : niniha

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × یک =

در خبرنامه مقالات ما عضو شوید

مارا در شبکه های اجتماعی دنبال کنید