تنها ماندن کودک در خانه، نکات ایمنی

شاید بار ها برای شما والدین پیش آمده باشد که به دلایلی مثل مشغله کاری زیاد و یا بارش برف و سرمای هوا مجبور باشید گزینه تنها گذاشتن کودک در خانه را انتخاب کنید.کاملا طبیعی است که وقتی والدین برای اولین بار کودک خود را در خانه تنها می گذارند با استرس و ‌نگرانی زیادی مواجه شوند. جالب است بدانید که می توان با به کارگیری روش ها و اقدامات درست و سنجیده این موضوع را به یک تجربه شیرین و‌ مثبت برای خود و فرزندتان تبدیل کنید.

 هنگام تنها گذاشتن کودک در خانه چه عواملی را باید مد نظر قرار دهیم؟
کاملا واضح است که یک کودک ۵ ساله نمی تواند به تنهایی در خانه بماند، اما یک پسر ۱۶ ساله به راحتی می تواند از پس تنهاییش بربیاید. اما کودکان مدرسه ای چگونه با این موضوع کنار می آیند. مسلما به سختی می توان سن مناسب برای تنها گذاشتن کودک در خانه را پیدا کرد. اما نهایتا این کار شماست که با توجه به ویژگی های فرزند خود سن مناسب برای تنها گذاشتن فرزند خود را پیدا کنید.
شاید بخواهید نظر کودکان را در این مورد بدانید، بر اساس بررسی ها اکثر کودکان به راحتی قبول نمی کنند که در خانه تنها بمانند. به طور کلی نباید کودکان کوچک تر از ۱۰ ساله را در خانه تنها گذاشت. هر چند پیشرفت هر کودکی متفاوت با بقیه است، اما اکثر کودکان در این سن هنوز مهارت کافی برای پاسخ دادن به شرایط اضطراری در مواقع تنهایی را ندارند.
به محلی که در آن زندگی می کنید دقت کنید. آیا همسایه های شما قابل اطمینان هستند و شما آنها را می شناسید؟ آیا در خیابانی شلوغ زندگی زندگی می کنید؟ یا محله ای آرام و خلوت دارید؟

 

البته باید حواستان به توانایی فرزندتان در مدیریت موقعیت های مختلف نیز باشد. در ادامه تعدادی از سوالاتی که باید مد نظر قرار دهید را می خوانید:
    -آیا کودک شما در انجام وظایف و تکالیفش به اندازه کافی مسئولیت پذیر است؟
    -کودک شما چگونه موقعیت های غیر منتظره و اضطراری را مدیریت می کند؟
    -آیا کودک شما قوانین را می فهمد و از آنها پیروی می کند؟
    -آیا کودک شما می تواند قضاوت درست داشته باشد و اهل ریسک کردن است؟
    -آیا کودک شما استفاده از جعبه کمک های اولیه را بلد است؟
    -آیا فرزند شما حرفتان را گوش می دهد و دوری کردن از غریبه ها را بلد است؟

با کودک خود تنها بودن را تمرین کنید
حتی اگر به توانایی های کودک خود اعتماد دارید، باز هم بهتر است تنها بودن در خانه را با وی تمرین کنید. کودک خود را ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت در خانه تنها بگذارید و خودتان جایی در اطراف خانه و در دسترس باشید. وقتی بعد از یک ساعت به خانه برگشتید با کودک خود درمورد تجربه ای که پشت سر گذاشته و مهارت هایی که باید بیش تر یاد بگیرد با او صحبت کنید.

 

درمورد اتفاقات غیر منتظره تدابیری بیندیشید
اگر فرزند شما  بعضی از مهارت های کلیدی در مواقع اضطراری را یاد بگیرد، مسلما هنگام تنها گذاشتن کودک در خانه، احساس اعتماد به نفس و اطمینان خاطر بیش تری خواهید داشت. با این حال قبل از اینکه خانه را ترک کنید باید مطمئن شوید که فرزندتان می تواند نکات احتیاطی را به خوبی رعایت نماید، نکاتی مثل اینکه:
    زنگ زدن به اورژانس و پلیس را بلد باشد و بتواند آدرس خانه را درست پشت تلفن بازگو کند.
    -قفل کردن و باز کردن درهای خانه را بلد باشد.
    -نحوه کار با تلفن را بلد باشد.
    -بتواند لامپ ها را روشن و خاموش کند.
    -نحوه کار با مایکروویو را بلد باشد.
    -بداند که در صورت آتش گرفتن بخشی از خانه چه کاری انجام دهد.
    -بداند اگر غریبه ای در خانه را زد چگونه با او را برخورد کند.
حتی در صورتی که از توانایی های کودک خود مطمئن هستید، باز هم باید قبل از اینکه خانه را ترک کنید مراقب اوضاع باشید. شما می توانید با اقدامات زیر هم به خود و هم به فرزندتان کمک کنید تا در امنیت باشید.
    سعی کنید هر چند ساعت یک بار به فرزند خود زنگ بزنید، یا از فرزند خود بخواهید در ساعاتی مشخص به شما زنگ بزند.
    برای مواقعی که در خانه نیستید قوانینی را وضع کنید و‌ مطمئن شوید که فرزندتان به آنها پایبند است.
    اطمینان حاصل کنید که منزلتان به جعبه کمک های اولیه و‌ وسایل مورد نیاز برای یک روز کامل مجهز است.
وقتی برای اولین بار‌ آماده تنها گذاشتن کودک در خانه شدید، می‌توانید با اقداماتی هم به خود و هم به کودک خود کمک کنید تا هرچه بهتر این شرایط را پشت سر بگذارید، که در این مقاله تعدادی از این اقدامات برای شما شرح داده شده.

منبع : niniha

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

11 + 19 =

در خبرنامه مقالات ما عضو شوید

مارا در شبکه های اجتماعی دنبال کنید