از آنجایی که کودکان دائما اسباب بازی هایشان را در دهان می گذارند، به راحتی در معرض بیماریهای مختلف قرار می گیرند و به همین دلیل پاکیزه نگه داشتن اسباب بازیهایشان مسأله مهمی است که باید به آن توجه کنیم.
به طور کلی دو راه اصلی برای تمیز کردن اسباب بازی ها و سایر وسایل کودک وجود دارد. یک راه، شستن با صابون و آب گرم است. چربی و چرک روی وسایل و میکروبها به این طریق از بین می روند. نیازی به صابون های ضد باکتری نیست و صابون معمولی برای این منظور کافی است. راه دوم، استفاده از محلول های بهداشتی است که اکثر میکروبهای بیماری زا و خطرناک را از بین می برد اما به خاطر داشته باشید که قبل از استفاده از آنها باید سطح اسباب بازی را با آب گرم و صابون شسته باشید زیرا علاوه بر میکروب معمولاً چرک و چربی هم وجود دارند که باید ابتدا از بین بروند.
مطلبی که در زیر آورده شده است نیز یک راهنمای کلی در مورد تمیز کردن اسباب بازی های کودک است.
اسباب بازی های پلاستیکی کوچک:
اگر بخواهید آنها را در ماشین ظرفشوئی بشوئید، در صورتی که باتری نداشته باشند می توان آنها را در ماشین گذاشت و با آب داغ و پاک کننده شست. با این کار هم ضد عفونی و هم تمیز می شوند.
اسباب بازی ها و وسائل پلاستیکی بزرگتر، اسباب بازی های فلزی یا چوبی:
سطح آنها را با آب گرم و صابون بشویید، با محلول سفید کننده پاک کنید و در هوای آزاد بگذارید تا خشک شوند.
اسباب بازی ها و وسایل پارچه ای:
آنها را می توانید در ماشین لباسشوئی با محلول شستشو و آب داغ بشویید. نکته دیگر، تعداد دفعاتی است که باید وسایل و اسباب بازی های کودک را شست. لازم نیست در این مورد وسواس به خرج دهید اما در موارد خاصی حتماً آنها را بشویید مثلا، هر زمان که کودک غذا می خورد و همزمان بازی هم می کند یا بعد از اینکه سرماخوردگی و یا اسهال کودک بهبود پیدا کرد. اگر کودک اسباب بازی را در دهانش گذاشته، در پایان روز آنها را تمیز کنید. همچنین، خوب است که سر زمان مشخصی، مثلاً در پایان هر ماه هم وسایل کودک را تمیز کنید.
منبع : niniha
[ad_2]