جام جم آنلاین: معمولا وسوسه می شوید یکباره پاسخ تکالیف درسی بچه ها را بدهید؛ اما به خاطر داشته باشید که در همین صورت خیلی بیشتر از پاسخ دادن به یک مشکل درسی خاصی، به او کمک کرده اید. با تشویق گام به گام فرزندانتان به این که خودشان تکلیفشان را انجام دهند، اعتماد به نفس آنها را افزایش می دهید.
خسته از کار برگشته اید و در آرزوی لحظه ای آرامش و استراحت در خانه را می گشایید. کوهی از کار و مسوولیت انتظار شما را می کشد. آشپزی ، لباس شستن، اتوکشی ، تمیز کردن خانه ، رسیدگی به بچه ها و از همه بدتر تکالیف انجام نشده آنها.
مثل روزهای گذشته پس از تمام کارها باید به انجام تکالیف بچه ها برسید، وقتی شما بچه بودید کسی در انجام مشق هایتان کمکتان می کرد؟ زمانی که فرزندانتان خیلی کوچک بودند معمولا شما به جای آنها تصمیم می گرفتید. به این ترتیب که فعالیت آنها را شکل می دادید، برنامه غذایی آنها را طرح و زمان خوابیدن آنها را کنترل می کردید.
حتی وقتی به آنها کمک می کردید تا خودشان بتوانند انتخاب کنند حتما بر انتخاب آنها از نزدیک نظارت می کردید. وقتی فرزندانتان به مدرسه رفتند معلمشان هم چنین راهنمایی هایی را در اختیارشان می گذاشت.
اما تکلیف درسی ، برای بسیاری از کودکان اولین مسوولیتی است که به عهده آنها واگذار شده است. این دیگر به عهده آنهاست که بخواهند آن را به خانه بیاورند یا انجام ندهند. تکلیف درسی به بچه ها درس مسوولیت می دهد.
بررسی ها نشان می دهد بچه ها از طریق تکلیف درسی ، مهارت هایی را می آموزند که بتوانند بزرگسالانی غیروابسته ، دارای انگیزه و موفق بار بیایند. آنها یاد می گیرند وظیفه ای را شروع کنند و به پایان برسانند و وقت خود را سازمان دهند؛ بنابراین اهمیت دارد فرزندان یاد بگیرند تکالیف درسی را خودشان انجام دهند.
اما اگر فرزندتان تکالیفش را در دست بگیرد و پیش شما بیاید و بگوید من نمی توانم این را انجام دهم ، واکنش شما چه خواهد بود؟ بعضی بچه ها شکایت دارند که تکلیف درسی شان بسیار مشکل است.
به دشواری می توان متوجه شد که آیا آنها واقعا نمی توانند آن را انجام دهند یا این که نمی خواهند. حتی ممکن است این احتمال وجود داشته باشد که معلم به اندازه کافی تکلیف درسی را تشریح نکرده باشد.
هرگاه فرزندتان توانایی انجام کار را داشته باشد، احتمال دارد تنها اعتماد به نفس کافی نداشته و به تشویق و دلگرمی نیاز داشته باشد. برای پدر یا مادری که احساس کند فرزندش بی دست و پا و نالایق است این یک واکنش طبیعی است که قدم پیش گذارد و به او کمک کند. هرگاه فرزندتان با ناامیدی و افسردگی پیش شما بیاید و تکالیف درسی اش را به شما نشان بدهد و بگوید من هیچ از این نمی فهمم!
نمی دونم چکارش کنم احساس بدی پیدا می کنید. او آنقدر خودش را مغلوب تکلیف درسی احساس می کند که شما مجبور می شوید دستی بالا بزنید و تکالیف درسی او را انجام دهید.
در حقیقت شما با این کار به هیچ وجه به او کمک نمی کنید. شما با انجام دادن تکلیف درسی فرزندتان ، این باور را در او تایید می کنید که او خودش نمی تواند کارش را انجام دهد.
شما با این کار به او می فهمانید که در دفعات بعد برای انجام تکالیف درسی اش احساس مغلوب بودن بیشتری بکند. بهترین کمکی که می توانید به فرزندتان بکنید این است که او را تشویق کنید تا خودش تکالیفش را انجام دهد.
انجام تکالیف بدون نیاز به دیگران به فرزندانتان بگویید از آنها انتظار دارید تکالیفشان را خودشان انجام دهند. ما می دانیم که تکلیف درسی بعضی وقتها برای تو مشکل است ، ولی تو باید خودت آن را انجام دهی. ما تکلیف تو را انجام نخواهیم داد، ولی اگر کمکی از دستمان بربیاید کوتاهی نمی کنیم.
انتظار داریم پیش از آن که تقاضای کمک بکنی، برای حل مسائل یا با پاسخ به پرسشها، از هر گونه که باشند سعی خودت را بکنی بدون آن که به فکر دریافت کمک از جانب دیگران باشی.
به عنوان یک پدر یا مادر هدف شما این است که فرزندانتان تکالیف درسی را خودشان انجام دهند. انجام چنین چیزی ظرف یک شب امکانپذیر نیست.
کار مستقل انجام دادن مهارتی است که باید در فرزندتان از وقتی اولین تکلیف درسی را دریافت می کند، پرورش داده شود. به همین دلیل آغاز صحیح آن بسیار مهم است.
درگیری روز افزون شما در تشویق فرزندانتان به این که کارهای خود را انجام دهند به داشتن فرزندانی مسوول تر و مستقل تر در سنین بالا منجر خواهد شد. هرگز تکالیف درسی فرزندتان را شما انجام ندهید فرزندتان باید هر روز فهرست تمام تکالیف درسی را که لازم است زمان انجام تکالیف درسی روزانه انجام دهند با دقت تهیه کند.
می توانید به محض این که هر تکلیفی تمام می شود آن را کنترل کنید. بهتر است فرزندتان را وادار کنید از تکالیفی که کمتر مورد علاقه اش است شروع کند تا این که مطمئن باشید زمان انجام آنها آمادگی فکری کافی دارند.
به خاطر داشته باشید بچه ها با هم تفاوت دارند. ممکن است فرزند شما در کلاس سوم باشد و در همان زمان به صورت غیر وابسته و مسوولانه عمل کند. در این صورت نیازی نیست که شما هر شب کنار او بنشینید و ناظر انجام تکالیفش باشید.
از سوی دیگر ممکن است فرزند شما کلاس پنجم باشد و نتواند خودش به کارهایش برسد. در این صورت شما باید کمی او را پشتیبانی کنید و با او به شیوه انجام تکالیف شاگردان کودکستان تا سوم ابتدایی رفتار کنید. هر گاه به صورت غیروابسته عمل می کند، میزان درگیری خود را کاهش دهید.
معمولا وسوسه می شوید یکباره پاسخ تکالیف درسی بچه ها را بدهید؛ اما به خاطر داشته باشید که در همین صورت خیلی بیشتر از پاسخ دادن به یک مشکل درسی خاصی ، به او کمک کرده اید.
با تشویق گام به گام فرزندانتان به این که خودشان تکلیفشان را انجام دهند، اعتماد به نفس آنها را افزایش می دهید. با نگاهی واقع بینانه در می یابید که نمی توانید تکلیف درسی آنها را برای همیشه انجام دهید، زیرا این کار برای شخص شما هم بسیار مشکل خواهد شد، چون وقتی او به کلاسهای بالاتر می رود چه مقدار جبر، زبان یا شیمی را به خاطر می آورید تا به او کمک کنید؟
از دلگرمی استفاده کنید برای آن که به فرزندتان دلگرمی دهید که به صورت غیروابسته و مستقل عمل کند، لازم است بدانید فرآیند دلگرمی چیست. این فرآیند ساده شما را قادر می سازد تا اعتماد فرزندتان را به این که می تواند تکالیف درسی اش را خودش انجام دهد، افزایش دهید.
هرگاه او برای انجام تکالیف درسی مدام از شما تقاضای کمک کرد، سعی کنید با کمی کمک از جانب خودتان بر توانایی های فرزندتان در انجام کارهایش تاکید کنید.
هنگامی که فرزندتان بتدریج اعتماد به نفس پیدا کرد، وادارش کنید که قسمت کوچکی از تکلیف را خودش به تنهایی انجام دهد. وقتی یک قسمت از تکلیفش را انجام داد، با تشویق مجبورش کنید که قسمت بعد را شروع کند.
منبع : niniha
[ad_2]