روزنامه همشهری: پا، قلب دوم انسان هاست؛ برای همین باید حسابی از آن حفاظت کرد و کفش مناسب برایش خرید.
حالا اگر پای کودکان در میان باشد که در سن رشد هستند و خیلی آسیب پذیرتر از بزرگ ترها، خرید پوشش مناسب برای این قلب دوم حساس تر هم می شود.
خرید کفش برای بچه ها آن هم از نوع مناسب و بادوامش یکی از دغدغه های همیشگی پدر و مادرهاست. کفش بچه ها هم باید بادوام و استاندارد باشد و هم زیبایی داشته باشد. سری زدیم به بازار کفش های کودکان تا سر از چند و چونشان دربیاوریم.
کفش های بند انگشتی
حتی اگر آدم بزرگ باشید و اگر بچه هم نداشته باشید، از دیدن یک عالم کفش رنگارنگ و خوشگل بچگانه پشت ویترین مغازه ها ذوق زده خواهید شد.
در بازار کفش های بچگانه همه مدل کفشی برای همه سنی پیدا می کنید. معمولا کفش ها ۲دسته اسپرت و مجلسی را تشکیل می دهند که باز خودشان به ۲دسته دخترانه و پسرانه تقسیم می شوند.
کفش های اسپرت مدل های مختلفی دارند، کتانی های بندی، کتانی های چسبی، کفش های اسپرت چسبی بندی، کفش های اسپرت بدون بند و کفش های تابستانی رو باز زیرگروه این دسته هستند.
کفش های مجلسی هم بیشتر از جنس های چرم، جیر، ورنی و… هستند. معمولا بند یا چسب ندارند و تزئیناتی مثل سگک یا گل دارند. این کفش ها از نوزادی تا حدود ۱۰سالگی با تنوع زیادی در بازار وجود دارند.
کفش های بچگانه موجود در بازار هم ایرانی هستند و هم خارجی. کفش های ایرانی قیمت های مناسب تری دارند و هنوز هم برندهای قدیمی مثل کفش بلا، ملی، نهرین و… به تولید انواع کفش های بچگانه می پردازند و گزینه های خوبی برای خرید هستند.
کفش نوپا
موقع خرید کفش بچه ها نکات زیر را درنظر داشته باشید:
کفش بچه ها در هر سن و سالی هم باید زیبا باشد و هم استاندارد تا مشکلی برای پاهای کوچکشان ایجاد نکند. چون بچه ها در سن رشدند و پاها در حال شکل گرفتن هستند، باید با دقت زیادی کفش شان را انتخاب کنید تا سلامت پاها حفظ شود.
شاید فکر کنید کفش نوزادانی که راه نمی روند فقط جنبه زیبایی یا نهایتا گرم نگه داشتن پا را دارد و جنس و فرم آن مهم نیست ولی سخت در اشتباهید چون ماهیچه و استخوان پای نوزاد نرم است و توانایی تطبیق با کفش را ندارد و اگر کفش سفت و نامناسب باشد پای بچه را فشرده می کند. پس برای نوزادان زیر ۶ ماه حتما از کفش های نرم و مناسب استفاده کنید.
بچه های نوپا علاقه زیادی به راه رفتن دارند. برای حفظ سلامت و همچنین بالا بردن اعتماد به نفس شان در راه رفتن باید کفشی را انتخاب کنید که کف آن لیز نباشد و موجب سر خوردن کودک نشود. کفش های شیاردار اصطکاک خوبی با زمین ایجاد می کنند و مناسب این سن هستند.
بچه ها در سال های اولیه عمرشان خیلی زود بزرگ می شوند و تقریبا هر ۴ ماه یک بار کفش شان تنگ می شود. پس سعی کنید کفش های خیلی گران قیمت نخرید و به جای آن کفش های ارزان تر ولی مناسب بخرید تا موقعی که کوچک شد خیلی ضرر نکرده باشید.
خرید یک کفش مناسب به جای چند کفش رنگارنگ کار بهتری است چون ممکن است اصلا وقت نکنید تا قبل از بزرگ شدن پا همه کفش های بچه را استفاده کنید. هرگز برای صرفه جویی کفش بزرگ تر از پای کودک نخرید چون باعث ناراحتی پای فرزند دلبندتان می شود.
کفشی را انتخاب کنید که حتما بند یا چسب داشته باشد تا بتوانید متناسب براساس اندازه پا بند یا چسب ها را اندازه کنید. وقتی بچه ها به سنی رسیدند که بتوانند خودشان کفش بپوشند، بهتر است برایشان کفش چسبی بخرید.
بستن بند برای بچه ها کمی سخت است اما چسب کفش را می توانند خودشان به راحتی بچسبانند. سپردن این کار به کودک، باعث اعتماد به نفس او خواهد شد.
کفش های جلو باز بعضا زیبا هستند اما ممکن است باعث پیچ خوردن پای کودک یا زخمی شدن آن در اثر برخورد پنجه ها با سنگ و دیگر اشیای خطرناک کف خیابان بشوند.
کف کفش باید محکم باشد و رویه آن نرم. برای همین وقتی به خرید می روید کفش را با دست خم و راست کنید تا از راحتی خم شدن آن مطمئن شوید.
بهتر است داخل کفش یک لایه پارچه ای داشته باشد تا از عرق کردن و اذیت شدن پا جلوگیری شود. عرق کردن پا در کفش مخصوصا کفش های لاستیکی یا چرمی بدون لایه پارچه ای باعث به وجود آمدن مشکلات پوستی می شود.
بچه ها مثل بزرگ ترها به راحتی نمی توانند متوجه کوچکی یا بزرگی اندازه کفش موقع خرید شوند. برای تشخیص درست اندازه کفش چند راه دارید؛ اول اینکه ۲ لنگه کفش را پای بچه کنید تا با آن راه برود. دقت کنید که موقع راه رفتن کفش از پا خارج نشود.
بعد با انگشت، جلوی پای کودک را لمس کنید. انگشت پا باید حدود یک سانتی متر از جلوی کفش فاصله داشته باشد. راه دیگر این است که انگشت کوچک تان را از پشت در کفش فرو کنید و ببینید در پشت کفش جا می گیرد یا نه. بعضی از بچه ها پاهای تپلی دارند، نباید کفش روی پای آنها فشار بیاورد.
جمله معروف «جاباز می کند» را از هیچ فروشنده ای قبول نکنید. علاوه بر این، فراموش نکنید که مخصوصا برای کفش های زمستانی، باید حتما کفش را با جوراب ضخیم امتحان کنید، چون ممکن است بعد از پوشیدن جوراب، کفش پای بچه را اذیت کند.
کفش های دور دست دوز نسبت به چسبی ها برای بچه هایی که جنب و جوش زیادی دارند بهتر و مناسب ترند و دیرتر خراب می شوند. یادتان باشد پاشنه یا سایر قسمت های کفش نباید میخ داشته باشد چون ممکن است در اثر بازی و فعالیت زیاد بچه ها، میخ پاشنه کفش شان دربیاید و به آنها آسیب برساند.
همیشه سعی کنید ۲ جفت کفش برای بچه ها بخرید. یکی کفش راحتی که قرار است طولانی مدت با آن راه برود و باید ویژگی های خاص داشته باشد و یکی هم کفش مهمانی که قرار است مدت کوتاهی به پا کند و زیبایی آن از اهمیت بیشتری برخوردار است.
برای بچه ها هرگز کفش های نوک باریک که فقط ظاهر زیبایی دارند نخرید. این کفش ها باعث فشردگی پاها و به وجود آمدن انحرافات در انگشتان پا از کودکی می شود. سرکفش باید حتما گرد یا چهارگوش باشد.
کودکان را وادار نکنید که کفش های بچه های بزرگ تر را بپوشند. این کفش ها قالب پای صاحب اولیه را به خود گرفته اند. در ضمن خرید کفش را به ساعات آخر روز موکول کنید زیرا پا در متورم ترین حالت روزانه قراردارد.
هنگام خرید، هر دو لنگه کفش را امتحان کنید، معمولا یک پا از پای دیگر کمی بزرگ تر است و باید کفش بچه را به اندازه پای بزرگ تر انتخاب کنید.
نکته آخر هم اینکه همیشه نظر بچه ها را در خرید کفش بپرسید تا کفش شان را دوست داشته باشند و با رضایت بیشتری از آن استفاده کنند.
منبع : niniha
[ad_2]