نه گفتن به کودکان، آخرین ضربه رو محکم تر بزنید

مهارت نه گفتن به کودک ، یکی از چالش های اصلی برای تمامی والدین است . اگر شما کودکی در خانه دارید حتما میدانید که او هر روزه تمایلات و خواسته های خود را از شما میخواهد بی آنکه اطلاعی از آنها داشته باشد . بنابراین یکی از کارهای روزمره والدین بازداشتن آنها از انجام کارهای اشتباه و یا مسائلی است که امکان انجام ندارند . در صورتی که والدین نتوانند این مهارت را بخوبی انجام داده و با کودک ارتباط برقرار کنند بهترین راه کمک گرفتن از یک مشاور با تجربه است . جودی آرنال یکی از روانشناسان معروف است که تحقیقاتی در این زمینه داشته و مولف کتاب « نظم و انضباط بدون پریشانی » میباشد . او در این کتاب به توضیح پنج راهکار می پردازد تا شما بتوانید بدون اینکه تربیت و انضباط کودک را کنار بگذارید به او نه بگویید . در ادامه مختصری در مورد این کتاب بحث خواهیم کرد.

چگونه به کودک خود نه بگوییم؟

جملات شبیه به این را حتما شنیده اید : نه عزیزم، نباید این کار را انجام دهی ، نه عزیزم الان نمیتونیم اسباب بازی بخریم . این جملات و جملات شبیه به آن توسط والدین استفاده میشوند تا کودک خود را از کاری منع کنند اما در کمال تعجب هربار که نه میگویند اشتیاق کودک به آن کار افزایش می یابد پس چکار باید کرد ؟ آیا بهتر نیست که روشهای قبلی خود را کنار بگذارید و راهکارهای جدیدی را امتحان کنید ؟ توصیه ما اینست که از همین الان «نه گفتن» را کنار بگذارید . خب شاید بپرسید پس چگونه کودک خود را از کاری منع کنیم ؟ برای رسیدن به پاسخ این سوال همراه ما باشید .

گاهی وقت ها کودک متوجه نمیشود که منظور ما از «نه» گفتن چیست به همین خاطر ممکن است آن را به نوعی دیگر معنی کند (مثلا ممکن است مخالفت والدین خود را نوعی توجه خاص بداند و چون دوست دارد همیشه در معرض توجه والدین خودش باشد سعی میکند بیشتر با خواسته های والدین خود مخالفت نماید ) . پس بجای آنکه کودک خود را از کار اشتباهی منع کنید بهتر است کارهایی را به او پیشنهاد کنید که دوست دارید انجام دهند .مثلا به جای اینکه سرش داد بزنید و بگویید «ندو!» به او بگویید : «بیا با هم راه برویم» یا به جای «داد نزن!» به او بگویید «حالا دیگر وقت آرام حرف زدن است.» این یک قانون کلی است : بجای اینکه تاریکی را از دلها جدا کنیم بهتر است نور را به داخل بیاوریم .

آرنال می گوید : «اگر خیلی سخت نیست، تا جایی که می توانید به او جواب مثبت بدهید . «نه» گفتن های خود را برای چیزهایی که خیلی خطرناک هستند نگه دارید . درآن صورت «نه» شما تاثیر گذار خواهد بود . زمان هایی در زندگی شما وجود دارند که می خواهید سر بچه فریاد «نه» بکشید و بدانید که آنها واقعا این فریاد شما را شنیده اند .

اگر میخواهید کودک شما به برخی از وسایل منزل دست نزند بجای اینکه او را منع کنید بهتر است آن وسایل را در دسترس کودک خود نگذارید . در واقع وسایلی که نمی خواهید بچه با آنها بازی کند را کنار بگذارید و فضای امن تری در خانه برای او ایجاد کنید . چند سال بعد بچه شما خودش متوجه خواهد شد که چرا نمی تواند چیزی را لمس کند ولی تا آن زمان که به چنین مهارتی دست یابد ، بهتر است وسایلی که نباید به آنها دست بزند را دور از دسترس او نگه دارید .

آرنال می گوید : وقتی بچه های خودش کوچک بودند ، در زمان عبور از مغازه های های اسباب بازی فروشی از این ترفند استفاده می کرده است . او توجه آنها را به سوی مغازه های طرف دیگر خیابان جلب می کرده و ضرورت «نه» گفتن به آنها را از بین می برده است . پس اگر می خواهید که توجه بچه از چیزی دور شود ، چیزی جالب تر مقابل او قرار دهید و آنها ناخودآگاه به سمت آن کشیده می شوند .

از آنجایی که بچه ها تازه در حال یادگیری زبان هستند ، تماس فیزیکی اغلب می تواند برای برقراری ارتباط از واژه ها مفیدتر باشد . آرنال می گوید که حتی این ارتباط فیزیکی برای آنها بهتر است. از چشمهایتان برای جلب توجه بچه و حفظ تمرکز او استفاده کنید . برای یک لحظه خودتان را به او نزدیک کنید و دست خود را روی شانه او بگذارید و او به شما نگاه می کند .

منبع : niniha

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در خبرنامه مقالات ما عضو شوید

مارا در شبکه های اجتماعی دنبال کنید