مصرف کافئین برای کودکان، درست است یا خیر؟

در سال های اخیر، نگرانی در مورد مصرف کافئین توسط کودکان و نوجوانان، به خصوص از طریق نوشیدنی های انرژی زا افزایش یافته است که ممکن است شامل مؤلفه های دیگری باشد که بر سلامت فرد اثر می گذارند. بر اساس نظریه علمی EFSA در مورد کافئین، مصرف کافئین معادل ۳ میلی گرم برای هر کیلو از وزن بدن در هر روز معیاری را برای محاسبه میزان مناسب مصرف کافئین برای کودکان و نوجوانان فراهم می کند.

در کودکان ۵ تا ۱۰ ساله انگلیسی، مصرف روزانه کافئین در ۷ سالگی ۱۲ میلی گرم در روز و در ۱۰ سالگی، ۲۴ میلی گرم در روز می باشد. ۵۴% از کافئینی که جذب بدن می شود، از نوشیدنی های غیرالکلی، ۸% از چای و ۳۸% از مصرف غذاها یا نوشیدنی های شکلاتی حاصل می شوند. هیچ مقداری از آن از طریق قهوه وارد بدن نمی شود. در تحقیقی که در ایالات متحده انجام شد، مشخص شد که بیشتر کافئین مصرف شده توسط کودکان و نوجوانان از طریق سایر نوشیدنی های کافئین دار، نظیر نوشیدنی های انرژی زا وارد بدن می شود.

کافئین به طور طبیعی در قهوه، چای و کاکائو وجود دارد و به مجموعه ای از سایر محصولات پرطرفدار شامل نوشابه و نوشیدنی های انرژی زا اضافه می شود. در حالی که قهوه یکی از منابع اصلی کافئین در رژیم غذایی بزرگسالان می باشد، این مسئله معمولا در مورد کودکان و نوجوانان صادق نیست، چون آنها تا زمانی که بزرگ تر شوند، تمایلی به خوردن قهوه از خود نشان نمی دهند.

مصرف متعادل کافئین برای عموم افراد بزرگسال مشکلی ایجاد نمی کند؛ با این وجود، مصرف بالای آن در میان کودکان و نوجوانان نگرانی هایی را برانگیخته است.مانند بزرگسالان، مصرف کافئین در دوزهای حدود ۱٫۴ میلی گرم برای هر کیلو از وزن بدن ممکن است تاخیر در خواب را افزایش و مدت زمان خواب در برخی از کودکان و نوجوانان را، به خصوص زمانی که نزدیک به زمان خواب مصرف شود، کاهش دهد.

 

کافئین و سلامت کودکان

داده های کمی در این مورد در دسترس قرار دارند. با این حال، در بررسی سیستماتیکی که اخیرا در مورد کافئین در رژیم غذایی کودکان و نوجوانان منتشر شده، مشخص شده است که مصرف زیاد کافئین (بیش از ۵ میلی گرم برای هر کیلو از وزن بدن در روز) باعث افزایش خطر بروز عوارض اضطراب و ترک مصرف می شود، در حالی که بر اساس نتایج تحقیقات انجام شده بر روی بزرگسالان، مصرف متعادل آن (۲٫۵ میلی گرم برای هر کیلو از وزن بدن در هر روز) تاثیری در بروز این عوارض نداشته و حتی ممکن است اثر مطلوبی بر عملکرد شناختی و ورزشی فرد داشته باشد. به نظر نویسنده، لازم است تا مطالعات بیشتری برای تعیین تاثیرات احتمالی مصرف کافئین بر سلامت کودکان، به خصوص با در نظر گرفتن اثرات درازمدت مصرف مرتب آن بر رشد بدن و ذهن صورت گیرد و همچنین مزایای مصرف متعادل آن برای هوشیاری و بهبود عملکرد ورزشی مشخص شوند.

قهوه بدون کافئین

فرایند کافئین زدایی تقریبا تمام کافئین دانه های قهوه را از بین می برد. این فرایند پیش از بو دادن دانه ها و زمانی صورت می گیرد که دانه ها هنوز سبز هستند.بر اساس قوانین اروپا، کافئین موجود در قهوه بدون کافئین باید کمتر از ۰٫۱% در دانه های بوداده قهوه و حداکثر ۰٫۳% یا کمتر در قهوه قابل حل/ فوری باشد.

فرایند کافئین زدایی در کارخانجات تولید مواد غذایی صورت می گیرد. این فرایند شامل :

متورم ساختن دانه های سبر قهوه با آب یا بخاراست تا بتوان کافئین آن راخارج ساخت.

استخراج کافئین از دانه ها. این کار به وسیله آب، حلال یا کربن فعال صورت می گیرد.

خشک کردن دانه های قهوه کافئین زدا شده به منظور بازگرداندن سطوح رطوبت طبیعی آنها.

علاوه بر آب، حلال هایی که معمولا برای کافئین زدایی استفاده می شوند، اتیل استات، متیلن کلراید (دی کلرومتان یا DCM) یا CO2 supercritical هستند.با وجودی که ممکن است فرایندهای تولید از کارخانه ای به کارخانه دیگر فرق داشته باشد، به طور کلی زمانی که از حلال ها استفاده می شود، آب یا حلال پیرامون دانه های خیس پخش شده و باعث آزاد شدن کافئین آن می شوند. سپس، این مخلوط از ظرف استخراج خارج شده و این فرایند چندین بار تکرارمی شود تا تنها مقدار اندکی از کافئین در دانه ها باقی بماند. تمام این فرایندها به دقت کنترل می شود تا مقدار حلال باقیمانده کمتر از محدودیت های تعیین شده توسط قانون باقی بماند.

منبع : niniha

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در خبرنامه مقالات ما عضو شوید

مارا در شبکه های اجتماعی دنبال کنید