مصرف قند در کودکان، حقایقی تکان‌دهنده در این باره

جهانی که کودک شما در آن زندگی می کند بارانی از محصولات قندی را بر سر کودک شما می ریزد، از راننده اتوبوس گرفته تا معلم و حتی خود شما برای تشویق و محبت به کودک خود شیرینی و شکلات برایشان می خرید. اما آیا تا به حال به تاثیرات این همه قند و شیرینی جات بر سلامتی فرزند خود فکر کرده اید؟ فکر نمی کنید وقت آن رسیده که مصرف قند در کودکان را کنترل نمایید و با روش های درست میزان مصرف این ماده لذت بخش اما خطرناک را کاهش دهید؟

چرا همه برای تشویق کودکان از خوراکی های شیرین استفاده می کنند؟
اکثر والدین دوست دارند فرزندانی پر انرژی، خوشحال و سالم داشته باشند، اما بسیاری از ما والدین بر عکس این خواسته عمل می کنیم، زیرا اغلب انواع غذا های شیرین را به عنوان جایزه در اختیارشان قرار می دهیم، در حالی که فکر می کنیم محبت بزرگی به آنها کرده ایم.

 

حقایقی تکان دهنده در مورد مصرف قند در کودکان
امروزه چاقی در کشور ما به عنوان یک مشکل شایع محسوب می شود، که در میان کودکان نیز به وفور دیده می شود. اما متاسفانه هیچ اقدامی از سوی والدین برای اصلاح رژیم غذایی کودکان و کاهش وزن آنها صورت نمی گیرد.
تا پنجاه سال پیش هر بیزینس و نشست اجتماعی مهمی حتما با سیگار همراه بود و پایه ثابت تمام مهمانی های اشرافی و پذیرایی ویژه در هر مهمانی سیگار بود. اما امروزه همه ما می دانیم که سیگارکشیدن در مکان های عمومی و به ویژه در حضور کودکان چه کار نا شایستی است و مسلما همه شما با دیدن صحنه ای که فردی بالغ در حضور کودک سیگار می کشد به شدت متعجب می شوید. در مورد مصرف قند و شیرینی جات هم همین طور است، مطمئن باشید که تا ۲۰ سال آینده از حجم قندی که با نا آگاهی به خورد کودک خود داده اید، متعجب و خجالت زده خواهید شد. عادات قدیمی چیزی نیست که مجبور باشیم به آنها پایبند باشیم.
آیا از تاثیرات مصرف بیش از حد قند بر کودکان خود آگاهید. بر اساس تحقیقات صورت گرفته مصرف بیش از حد قند عوارض زیر را دارد:
    -عملکرد مغز را کاهش می دهد.
    -منجر به پر خوری در کودک می شود
    -حساسیت بدن به انسولین را کاهش می دهد و باعث ابتلای فرد به دیابت نوع دو می شود.
    -می تواند منجر به سر درد در کودک شود.
هر چند گفته می شود که همه انواع قند ها به سلول های مشابهی تجزیه می شوند، اما بعضی از انواع قند ها خطرناک تر از بقیه هستند. به عنوان مثال قند موجود در میوه ها در ترکیب با مواد مغذی و فیبر ها وارد بدن می شود ولی قند موجود در حبه قند و شکر خوراکی چیزی جز کالری ندارد، که می تواند آسیب های جدی به بدن کودک شما وارد سازد.
روش هایی برای کاهش مصرف قند در کودکان

 

بر چسب محصولات غذایی را بخوانید
حتی مقدار قند موجود در کالا های مشابه نیز می تواند متفاوت باشد. بلغور جوی دو سر، سریال ها، کیک ها و ماست مثال خوبی از این غذا ها می باشند که برند های مختلف آنها ترکیبات و مقادیر متفاوتی از قند دارند. تغییر نوع برندی که خریداری می کنید و خرید خوراکی ها با گلوگز کم تر کار ساده و راحتی است.

 

بیش تر آشپزی کنید
اگر فرزند شما غذا های خانگی دوست دارد، هیچ‌ دلیلی برای محروم کردن آنها از این موهبت وجود ندارد. غذا درست کردن در خانه باعث می شود فرزند شما قند کم تری استفاده کند به علاوه اینکه می توانید قند موجود در غذا ها را با میوه ها جایگزین کنید.
 

نوشیدنی های قند دار را از رژیم غذایی خانواده  حذف کنید
هیچ نیازی نیست که نوشابه های شیرین و نوشیدنی های قند دار سر سفره خانواده باشد. بنابراین سعی کنید تا جای ممکن این خوراکی ها را از رژیم غذایی کودک خود حذف کنید.

 

برای وعده های غذایی خانواده برنامه ریزی کنید
درست است برنامه ریزی کنید، وقتی برای غذا ها و خوراکی های خانواده از قبل برنامه ریزی می کنید، وقت کافی برای خرید و پخت غذا های سالم خواهید داشت‌.

 

مقدار قند مصرف شده توسط کودک را محاسبه کنید
مطالعات زیادی صورت گرفته و  اکثرا نشان داده اند که با نظارت بر غذا های مصرفی می توان غذا های سالم تری را انتخاب و تهیه کرد.

 

غذا هایی را که قند پنهان دارند بشناسید
شناخت این نوع غذا ها به شما کمک می کند تا خرید هوشمندانه تری داشته باشید. شاید اکثر شما از قند موجود در بسیاری از غذا ها بی خبر باشید. غذاهایی مثل سس اسپاگتی، نان، همبرگر و هات داگ و حتی کنسرو لوبیا.

 

مقدار تاب آوری قند در فرزند خود را به حالت تعادل برسانید
وقتی خانواده شما مقدار قند مصرفی اش را کاهش می دهد و مقدار متعادل غذا را مصرف می کند. تاب آوری شکر در آنها به حالت نرمال بر می گردد. این بدان معنی است که غذا های حاوی شکر زیاد برای شما بیش از حد شیرین خواهد بود. اگر بتوانید مقدار مصرف قند در کودکان خود را کاهش دهید، پس از مدتی فرزند شما میل کم تری به خوردن غذا های شیرین خواهند داشت.
پس بیایید با به کارگیری روش های مطرح شده مقدار مصرف قند در کودکان را کاهش دهیم و رژیم های غذایی سالم تری را در خانواده توسعه دهیم تا فرزندانی سالم تر داشته باشیم.

منبع : niniha

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در خبرنامه مقالات ما عضو شوید

مارا در شبکه های اجتماعی دنبال کنید