استفاده از فلوراید برای کودکان، نکات ضروری

همانطور که می دانید بهداشت دندان تنها به مسواک زدن محدود نمی شود، استفاده از فلوراید در کودکان یکی از نکاتی است که والدین باید آن را مد نظر قرار دهند.

فلوراید چیست؟
فلوراید که به شکل طبیعی در منابع آبی یافت می شود، از فلورین گرفته می شود. فلورین عنصری است که به وفور در سطح زمین وجود دارد. استفاده از فلوراید در کودکان به دلیل نقش کمک کننده آن در جلوگیری و حتی برگرداندن پوسیدگی زود هنگام دندان در کودکان بوده.
پوسیدگی دندان زمانی رخ می دهد که پلاک ها یا همان بافت های میکروبی قند موجود در غذا ها را تجزیه کرده و اسید های مضری بر سطح دندان تولید می کنند، رخ می دهد. اگر این اسید ها به موقع از سطح دندان پاک نشوند به مرور باعث سوراخ شدن دندان و در نتیجه پوسیدگی و نابودی دندان می شود.

استفاده از فلوراید در کودکان به دو طریق جلوی پوسیدگی را می گیرد:
۱_ با خوردن فلوراید خوراکی، این ماده باعث مستحکم شدن ساختار دندان می شود.
۲_ اگر با سطح دندان تماس پیدا کند باعث محافظت از دندان می شود.
امروزه پوسیدگی دندان همچنان به عنوان شایع ترین بیماری دندان در میان کودکان شناخته شده است.

 

استفاده از فلوراید در کودکان به عنوان مکمل آب و فلوراید
برای بیش از ۶۰ سال آب فلوراید دار شده به عنوان روشی سالم و ارزان برای کاهش کرم خوردگی دندان استفاده می شد. امروزه گفته می شود که آب فلوراید دار شده تا حدود ۲۰ تا ۴۰ درصد پوسیدگی دندان را کاهش می دهد.
امروزه اکثر والدین آب های بسته بندی شده و فاقد فلوراید را برای فرزند خود تهیه می کنند و آب آشامیدنی کودکان را همین آب های فاقد فلوراید تشکیل داده، اما باید بدانید که کودک با نوشیدن این نوع آب ها به مقدار کافی فلوراید دریافت نمی کنند. البته انواعی از آب های بسته بندی شده وجود دارند که فلوراید به آنها اضافه شده است، که در این صورت کارخانه تولید کننده باید نام این ماده را روی آن قید کرده باشد. توصیه ما به شما این است که آب های معمولی حاوی فلوراید را در اختیار کودک خود قرار دهید و از آنها نیز بخواهید بیش تر از این آب ها استفاده کنند.

 

مخالفت ها درمورد استفاده از فلوراید در کودکان
مخالفان استفاده از آب فلوراید دار سالم بودن و تاثیرگذاری این ماده را به چالش کشیده اند. البته تا کنون شواهد چندانی برای تایید این نگرانی ها پیدا نشده.
تحقیقات علمی همچنان بر منافع استفاده از فلوراید در کودکان برای جلوگیری از پوسیدگی دندان و سالم بودن آن تاکید می کنند و متخصصان کاهش چشم گیر پوسیدگی دندان در سی سال اخیر را همچنان به مصرف آب غنی شده با فلوراید نسبت می دهند. بنابراین والدین و دندانپزشکان باید همچنان به استفاده از فلوراید برای جلوگیری از کرم خوردگی و پوسیدگی دندان فرزند خود ادامه دهند.

 

نیاز کودکان به فلوراید
براساس آنچه گفته شد اکنون این سوال پیش می آید که کودکان به چه مقدار فلوراید نیاز دارند؟ به طور کلی کودکان کوچک تر از ۶ ماه به مصرف مکمل فلوراید نیازی ندارند. وقتی فرزند شما به شش ماهگی رسید می توانید با مشورت پزشک یا دندانپزشک از فلوراید استفاده کنید.
اگر در منطقه ای زندگی می کنید که آب و خاک منطقه به میزان کافی فلوراید ندارد، پزشک یا دندانپزشک می تواند استفاده از قطره، قرص یا ویتامین هایی را بعد از شش ماهگی کودک تجویز نماید. دز مصرفی این ماده به مقدار آن در آب لوله کشی منطقه بستگی دارد. در ادامه راهنمایی هایی را در این مورد می خوانید:
    از خمیر دندان های حاوی فلوراید استفاده کنید.
    از همان نوزادی دندان های فرزند خود را با مسواک بشویید، از آب و مقدار کمی خمیر دندان حاوی فلوراید استفاده کنید.
    کودکان کم تر از سه سال باید به اندازه یک نخود از خمیر دندان حاوی فلوراید استفاده کنند.
    کودمان کم تر از شش سال اکثرا هنگام مسواک زدن مقدار زیادی خمیر دندان قورت می دهند، بنابراین هنگام مسواک زدن مراقب آنها باشید و روش درست مسواک زدن را به آنها یاد دهید.

تاثیرات زیاده روی در استفاده از فلوراید در کودکان
اکثر افراد معتقدند اگر فلوراید خوب است پس چرا زیاد از آن استفاده نشود؟ فلوراید نیز مانند سایر ویتامین ها و دارو ها به اندازه مصرف شود. استفاده بیش از حد از فلوراید در سن کم تر از ۸ سالگی می تواند باعث تغییر رنگ دندان های دائمی کودک شود. اکثر کودکانی که به این عارضه مبتلا بودند بر اثر قورت دادن خمیر دندان حاوی فلوراید به این عارضه دچار شده اند.
در موارد نادری نیز در صورت قورت دادن مقدار زیادی فلوراید در طی بازه زمانی کوتاه ممکن است کودک به مسمومیت دچار شود. در اکثر موارد نیز کودکان کمتر از ۶ ماه به این مسمومیت دچار می شوند. البته مسمومیت ناشی از فلوراید چندان خطرناک نیست و سالانه چندین هزار کودک به خاطر این موضوع به بخش اورژانس مراجعه می کنند.
استفاده از فلوراید در کودکان منافع بسیاری دارد. والدین نباید این منافع را از فرزند خود دریغ کنند.

منبع : niniha

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در خبرنامه مقالات ما عضو شوید

مارا در شبکه های اجتماعی دنبال کنید