سوء تغذیه کودکان در ایران، چگونه است؟

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به کاهش ۵۰ درصدی آمار کودکان دچار سوء تغذیه در ۲دهه گذشته، گفت: ۴۸ درصد خانوارها، ۵ واحد میوه و سبزی را در روز مصرف می‌کنند که این دستاورد نشان از اثربخشی فرهنگ‌سازی از طریق بسیج ملی تغذیه است.

دکتر زهرا عبدالهی در نشست خبری با موضوع اطلاع‌رسانی بسیج ملی تغذیه سالم اظهار کرد: کنترل چاقی فقط وظیفه بخش بهداشت نیست و عوامل متعددی در بروز آن نقش دارد بنابراین دسترسی مردم به غذای سالم نیازمند همکاری چندجانبه میان ارگان‌های مربوطه همچون وزارت کشاورزی و … است و استانداردهای مواد غذایی باید بازنگری شوند.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه منع تبلیغات تاثیر بسزایی در رفتارسازی تغذیه‌ای دارد، عنوان کرد: در حال حاضر ۶۰ درصد مردم کشور اضافه وزن و چاقی هستند که این مسئله می‌تواند افراد جامعه را دچار مشکلات مفصلی و استخوانی، دیابت و مشکلات قلبی و عروقی کند.

عبدالهی ادامه داد: اتفاق حائز اهمیتی که در قالب طرح تحول سلامت به وجود آمده است حضور ۱۱۰۰ کارشناس تغذیه در مراکز جامع سلامت، به خصوص در مناطق محروم و حاشیه شهرها است.

وی با بیان اینکه ۷۰ درصد مردم کشور تحرک بدنی کافی ندارند، گفت: نداشتن اعتدال و تنوع در برنامه غذایی مردم کشور به وجود این مشکلات دامن می‌زند.

عبدالهی عنوان کرد: رسانه‌ها و آموزش و پرورش سبب شده تا هرم غذایی ایرانی در میان مردم به وجود آید لذا در این زمینه پوستر هرم غذایی در تمام مدارس توزیع شده که حبوبات رکن اصلی این هرم غذایی است.

وی گفت: ۴۸ درصد خانوارها، ۵ واحد میوه و سبزی را در روز مصرف می‌کنند که این دستاورد نشان از اثربخشی فرهنگ‌سازی از طریق بسیج ملی تغذیه دارد.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ با خبرنگار طبنا مبنی بر اینکه آخرین آمار از کودکانی که دچار سو تغذیه هستند چقدر است و چه تمهیداتی از سوی وزارت بهداشت صورت گرفته است؟ بیان کرد: آخرین آمار کودکان دچار سو تغذیه مربوط به زیر ۵ سال ۴درصد کم‌وزنی، ۶.۶درصد کوتاهی قد و ۴درصد لاغری مفرط است که بیشتر مربوط به کودکان مناطق محروم است.

وی ادامه داد: خوشبختانه این آمار با توجه به اقداماتی که توسط وزارت بهداشت و ارگان‌های مربوطه صورت گرفته است ظرف ۲دهه گذشته کاهش ۵۰ درصدی داشته است.

عبدالهی با بیان اینکه خطر ابتلا به تب مالت در افرادی که از مواد لبنی سنتی غیر استاندارد استفاده می‌کنند افزایش یافته است، اضافه کرد: برای پیشگیری از این بیماری توصیه ما این بوده که مردم از شیر و مواد لبنی پاستوریزه استفاده کنند.

منبع : niniha

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در خبرنامه مقالات ما عضو شوید

مارا در شبکه های اجتماعی دنبال کنید