رژیم غذایی کودک باید چگونه باشد؟
در بیان نیازهای اساسی تغذیه کودکان علاوه بر تغذیه تکمیلی، تغذیه با شیر مادر تا ۲ سالگی باید ادامه داشته باشد و از ۲ سالگی به بعد کودک باید روزانه هر یک از گروههای غذایی اصلی را با مقادیر مشخص مصرف کند. بهتر است بدانید که اگر به میزان کافی مواد پروتئینی و کلسیمدار به فرزندتان بدهید، قد فرزندتان ۲۰-۳۰ سانتیمتر از خود شما بلندتر میشود.
• حداقل ۲ واحد از گروه شیر و لبنیات
• ۲ تا ۲٫۵ واحد از گروه گوشتها و پروتئینها (هر واحد گوشت معادل ۳۰ گرم گوشت پخته، یک عدد تخم مرغ، ۸۰ تا ۱۰۰ گرم حبوبات پخته یا ۳۰ گرم پنیراست)
• ۲ تا ۲٫۵ واحد سبزی و صیفیها
• ۲ تا ۲٫۵ واحد میوه
• ۴ تا ۵ واحد از گروه غلات (نان، برنج، ماکارونی یا سیبزمینی)
چربی زیاد ندهید
در این محدوده سنی توصیه میشود والدین مراقب باشند فرزندشان به خوردن غذاهای چرب عادت نکند. به جای استفاده از روغنهای جامد و هیدروژنه بهتر است از روغنهای مایع استفاده شود. روغن مایع را (روغن گیاهی از قبیل روغن سویا یا آفتابگردان و نه کره آب شده!) را بعد از اینکه برنج پخته و طبخ شد، تنها به میزان یک قاشق غذاخوری روی برنج بریزید، زیرا حرارت دیدن روغن بسیاری از مواد شیمیایی مفید آن مثل اسیدهای چرب ضروری را از بین میبرد و روغن را تبدیل به مادهای بیارزش یا حتی خطرناک میکند.
تا دلتان میخواهد میوه بدهید
در مورد میوه و سبزیها توصیه میشود تنوع و نحوه سرو کردن این گروه را رعایت کنید تا کودکان به خوردن مواد غذایی این گروه بسیار مهم عادت و علاقه داشته باشند و به جای آنها به مصرف خوراکیهای نشاستهای، چرب یا شیرین و بیارزش روی نیاورند.
روی هله هوله خط بکشید
مصرف شیرینی، شکلات، چیپس، پفک، فست فود و نوشابههای گازدار را برای فرزندتان محدود کنید و خوراکیهای شیرین سالم از قبیل میوههای شیرین را هم در فواصل زمانی نزدیک به وعده اصلی به فرزندتان ندهید. در عوض آنها را با مقادیر مشخص و محدود به عنوان دسر بعد از وعده غذایی اصلی به فرزندتان بدهید. اگر کودک چنین خوراکیهایی را قبل از غذای اصلی مصرف کند، سیر میشود و دیگر نمیتواند غذای اصلی را که برایش در نظر گرفتهاید، بخورد و تناوب زمانی گرسنگی، اشتها و برنامه غذاییاش بر هم میریزد.
منبع : niniha
[ad_2]