درتمامی ادوار تاریخ همه دغدغه والدین تربیت فرزندانی سالم و موفق بوده است. فرزندانی که بتوانند برای خود و خانواده شان افتخار افرین باشند. آینده فرزندان از اولویتهای پدران و مادران موفق است ، در دنیای امروز زوجین قبل از تصمیم گیری برای والد شدن پیش بینیهای فراوانی در مورد تربیت و پرورش فرزندانشان در ذهن میپروارنند و برنامه ریزیهای دقیقی میکنند. مشخص کردن بهترین محصولات بهترین مدارس و آموزشگاهها، توجه به رشد جسمی ، غذایی و روحی و روانی از موارد بسیار مهمی است که والدین در دنیای امروز بر آن تمرکز میکننــد.
تربیت کودک از دید والدین
تربیت کودک در دید برخی از والدین این است که چه خدماتی ارائه دهند و فرزندشان رفتاری مودبانه و مورد پذیرش اجتماع قرار گیرد. چنانچه فرزند خوب درس بخواند و موفقیت کسب کند و وجه اجتماعی موقری در جامعه داشته باشد والدین گمان میکنند به هدف نهایی دست یافتهاند، متاسفانه گاهی والدین در کنار تمامی مراقبتها غفلتهایی میکنند که تاثیرات جبران ناپذیرای بر سرنوشت کودکان میگذارد. اصول اخلاقی که به کودک آموزش داده میشود و بیشتر این آموزش به شکل شنیداری و یا نصیحت و پند و اندرز است فارغ از این که کودکان در جامعه چیزهایی میبینند که ممکن است حتی قادر به بیان احساسشان به آن موضوع نباشند.
الگوبرداری
والدین در کنار دغدغههای تربیتی باید مراقب دیدههای کودکان نیز باشند الگوبرداری یکی از مهمترین ابزار کودکان است. متاسفانه موارد زیادی درجامعه وجود دارد که کودکان نباید تا رسیدن به سن مشخصی آنها را مشاهده کنند، همانند رفتارهای پرخاشگرانه، متکدیان و خیابان گردهایی که رفتارهای جنسی ناخوشایند از خود بروز میدهند، اقوام و آشنایانی که مبادرت به جامعه ستیزی و هنجار شکنی میکنند، دیدهها به اندازه شنیدهها تاثیرگذار است.
توجه به دیدهها و شنیدههای کودک
روانشناسان معتقدند توجه به دیدهها و شنیدههای کودک امری ضروری است و به خانوادهها توصیه میکنند زمانی که تصمیم میگیرند فرزندشان را به شخصی بسپارند و یا وی را به مکان جدیدی ببرند تمامی جوانب را سنجیده و مراقب دیدههای فرزندانشان باشند. یک دعوای خیابانی در نگاه بزرگسالان بسیار عادی به نظر میرسد ولی برای یک کودک آسیبهای روانی جدی در پی خواهد داشت. طبیعی است نمیتوان بر تمامی امور محیطی کنترل داشت اما میتوان هنگام بروز این مسائل کودکان را از محیط دور کرد.
منبع : niniha
[ad_2]