نحوه شستن صحیح کودک

گروه ترجمه پارس مداد: زمان حمام‌کردن کودک نوپا می‌تواند آرامش‌بخش‌ترین برنامه روزانه شما باشد و البته ممکن است موجب فقط خیس‌شدن، ازپاافتادن و کثیف‌ترشدن‌تان نیز شود. در عین حال، حمام کودک نوپا، یک شر لازم است! کودکان نوپا شگردهای منحصر به فردی برای کثیف‌کردن خود در طول روز دارند! البته کثیف‌شدن بچه به معنای آن است که او در جریان یادگیری و کشف دنیای اطرافش، اوقات مفرحی می‌گذارد. پس خیلی بابت کثیفی و به‌هم‌ریختگی کودک‌تان نگران نباشید. اگر کثیف‌شدن یک روی خوش‌گذرانی کودک‌تان است، حمام‌رفتن روی دیگر این سکه خواهد بود! در این جا به پنج نکته اشاره می‌کنم که می‌تواند حمام‌کردن را به بهترین برنامه روزانه شما و فرزند نوپایتان مبدل سازد.

 

شستن بچه، نکاتی برای تمیزی توام با هیجان! 

۱٫  در حمام‌کردن کودک‌تان منضبط و پی‌گیر باشید
کودکان نوپا مخلوق عادت‌اند و عاشق تکرار. بکوشید حمام‌کردن کودک در ساعت مشخصی از روز صورت بگیرد. وقتی کودک دقیقا بداند انتظار چه برنامه‌ای باید داشته باشد، احتمال کمتری هست دستخوش بی نظمی ذهنی و رفتاری شود. نمی‌توان برای رسیدن به بهترین زمان، دائما دست به آزمون و خطا زد. خود من از همان ابتدا دریافتم عصر، زمان مناسبی برای حمام کودکم نیست، چه این کار در این موقعیت زمانی، به جای آن‌که باعث آرامش وی شود، عصبی‌اش می‌کند! حمام‌کردن کودک نوپا در صبح گزینه بهتری است و می‌تواند شروع خوبی برای روز ما باشد.

۲٫  از خود او کمک بگیرید
کودکان نوپا دوست دارند مفید و کارآمد باشند. از کودک‌تان بخواهید با جمع‌کردن حوله و صابون و کف‌درست‌کردن وقتی شیر آب را باز می‌کنید، به شما کمک کند. همچنین از او بخواهید در تمیزکردن خودش به شما کمک کند. می‌توانید سبدی برای ملزومات حمام تهیه کنید و از فرزندتان بخواهید موقع حمام‌کردن ملزومات را از آن بیرون بیاورد و در پایان حمام، آنها را به داخل سبد برگرداند.

۳٫  به حمام‌کردن جنبه مفرح و شاد ببخشید
حمام کودک نوپا باید جنبه مفرح داشته باشد. این درست که برای تمیزشدن حمام می‌کنیم، اما ایرادی ندارد فرزند کوچک‌تان قبل از شروع کار اصلی شستشو، کمی شرایط را به هم بریزد و محیط حمام را کثیف و نامرتب کند. ایرادی ندارد او دیوارهای حمام یا حتی خودش را رنگی کند و سپس غرق کف صابون شود! بالاخره زمانی شستشوی عملی هم فرا خواهد رسید!

در عین حال، کودکان نوپا علاقه بسیاری دارند در حمام، با اسباب‌بازی‌های خاص بازی در آب، سرگرم شوند. این کار باعث می‌شود وقتی کف شامپو روی صورتش قرار می‌گیرد، جنگ جهانی سوم شروع نشود! می‌توان با توجه به علاقه کودک‌تان به یک برنامه تلویزیونی، اسباب‌بازی‌های مرتبط با آن را برای حمام تهیه کنید، از جمله عروسک‌های سوت‌داری که روی آب شناور می‌شوند.

علاوه بر اینها، همان‌طور که می‌دانیم، کف‌درست‌کردن، برای آنها فقط جنبه پاکیزگی ندارد و می‌تواند تبدیل به نوعی بازی و تفریح نیز شود، تفریحی که می‌تواند حتی به تقویت عضلات و سازوکارهای حرکتی کودک کوچک‌تان کمک کند. حمام‌کردن علاوه بر پاکیزگی می‌تواند جنبه تفریح و آموزشی نیز بیابد.

۴٫ وسایل حمام کودک‌تان را با گذر زمان به‌روز کنید
همچنان که دخترم دوره گذار را از نوزادی به نوپایی طی می‌کرد، متوجه شدم ملزوماتی که برای حمام‌کردنش استفاده می‌کردم، دیگر به کار نمی‌آیند. به عنوان نمونه، حوله کلاه‌دارش دیگر کوچک شده بود و با توجه به این‌که می‌توانست راه برود، باید از حوله‌ای استفاده می‌کردم تا مانع زمین‌خوردنش وقتی هنوز بدنش کاملا خشک نشده بود شود. از طرف دیگر، حوله خاص بزرگسالان هم، هرچند در اندازه‌های کوچک به کار نمی‌آمدند.

توجه کنید کودک نوپای شما دیگر یک جا بند نمی‌شود و در نظر بگیرید این هیولاهای کوچک وقتی با بدن خیس روی زمین خانه و مبل‌ها می‌دوند، چه فاجعه‌ای ممکن است رخ دهد. با توجه به شرایط جدید، باید از وسایل و ملزومات خاص کودکان نوپا استفاده کنید. حوله‌هایی نرم و مخملین و ترجیحا با تصاویر شخصیت‌های کارتونی مورد علاقه کودک می‌تواند به ایجاد آرامش و مهار او در لحظه حساس خروج از حمام کمک کند.

۵٫ مراقبت‌های بعد از حمام را فراموش نکنید
من در شرایط آب‌وهوایی خشکی زندگی می‌کنم، از این‌رو استفاده از لوسیون بعد از حمام، هم برای خودم و هم برای کودک نوپایم ضروری است. من شخصا از روغن نارگیل استفاده می‌کنم که از مراقبت از پوست نیمه خشک گرفته تا آرام‌کردن اگزمای کامل کارایی دارد. البته دوست دارم همراه آن، از لوسیون‌های حاوی عسل نیز بهره بگیرم که پوست را ملایم و آرام می‌کنند و نیز از روغن‌هایی حاوی اسطوخودوس با خواص بی‌بدیل‌شان.

یادتان باشد در چرب‌کردن بدن کودک نوپا و گریزپای‌تان هم باید ابتکار به خرج دهید تا این کار برایش تبدیل به برنامه‌ای مفرح و لازم شود. این گونه کودک در می‌یابد حمام‌کردن برنامه‌ای منحصر به شستشو و خشک‌شدن نیست و مراقبت‌هایی نیز باید بعد از آن صورت گیرد.

منبع : niniha

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در خبرنامه مقالات ما عضو شوید

مارا در شبکه های اجتماعی دنبال کنید