سیاهی دندان کودکان، راه‌ها و روش‌های درمان

فقر آهن در کودکان رایج ترین دلیل نگرانی درباره وضعیت سلامت آنها است، زیرا بطور تقریبی ۶ تا ۱۵ درصد کودکان به فقر آهن مبتلا می شوند. پیش گیری از این شرایط در سنین ابتدایی ایجاد آن ضروری است، زیرا فقر آهن می تواند باعث کاهش عملکرد ذهنی، فیزیکی و رفتاری کودک شود. عامل های متعدد می توانند باعث ایجاد این مشکل و نارضایتی از طرح لبخند آنها شوند که برای مثال می توان از رشد سریع یا جذب نامناسب آهن توسط بدن در این رابطه نام برد. به هر حال، داشتن رژیم غذایی ضعیف نیز می تواند در این سنین باعث ایجاد فقر آهن شود و در این حالت لازم است از مکمل های آهن برای کودک استفاده شود. متاسفانه، یکی از عوارض جانبی رایج مصرف این مکمل ها، لک شدن دندان های کودک است.قطره های مکمل آهن می توانند باعث لک شدن و سیاهی دندان اطفال و تغییر رنگ آن ها شوند. در این حالت ممکن است شما با تغییر رنگ سریع دندان ها مواجه شوید یا اینکه تغییر رنگ در طول چند ماه پس از شروع مصرف این قطره ها ایجاد شود. در این حالت با توجه به نحوه خوردن قطره توسط کودک، ممکن است لک شدن فقط بر روی چند دندان مشاهده شود یا اینکه این شرایط برای کل دندان های کودک ایجاد گردد. به هر حال لکه های ایجاد شده به خاطر مصرف قطره های آهن معمولاً خفیف هستند، اما مقاومت و سرسختی زیادی در برابر پاک شدن دارند.تغییر رنگ دندان کودک از جمله سیاهی دندان های شیری کودکان و قهوه ای شدن آن برای والدین ناخوشایند و نگران کننده می باشد. متخصصان دندانپزشک در ابتدا به تشخیص اینکه آیا این تغییر رنگ، ناشی از یک بیماری است با بر اثر استفاده از قطره آهن می باشد، می پردازند سپس دندان های کودک شما را درمان کرده و نکات بهداشتی لازم را در اختیار شما قرار می دهند.

دندان های لک شده
قطره آهن معمولاً باعث لک شدن دندان ها می شود، اما این شرایط در هنگام استفاده از سایر انواع مکمل های آهن مشاهده نمی شود. برای پیش گیری از لک شدن دندان ها به خاطر قطره آهن، شما باید این قطره ها را با آب یا آب میوه مخلوط کنید. استفاده از نی در این شرایط می تواند به دور نگه داشتن قطره آهن از دندان ها کمک موثر کند. در صورتی که شما برای کودک خود از قطره چکان استفاده می کنید، باید سعی کنید قطره ها را در انتهای دهان وی بریزید. به هر حال لکه های ایجاد شده بر روی دندان ها به خاطر مصرف آهن موقتی هستند و معمولاً امکان پاک کردن آنها از طریق مسواک زدن با جوش شیرین یا محلول پر اکسید هیدروژن وجود دارد. توجه داشته باشید که محلول پر اکسید هیدروژن را فرو ندهید.

راه ها و روش های درمان
کودک خود را تشویق کنید حداقل دو بار در روز دندان های خود را مسواک بزند و ترجیحاً این کار را پس از خوردن صبحانه و قبل از خوابیدن انجام دهد. در دنداپزشکی تخت جمشید انواع مختلف خدمات عمومی مراقبت از سلامت دهان به افراد متقاضی ارائه می شود و به این ترتیب شما می توانید با انجام فعالیت های خاص لک های ایجاد شده بر روی دندان ها را به خاطر مصرف قطره های مکمل آهن حداقل نموده و پاک کنید. در صورتی که با انجام این فعالیت ها هنوز دندان کودک دچار لک است، دندان های کودک را به جای خمیر دندان با جوش شیرین هفته ای یک بار شستشو دهید. مشابه زمانی که از خمیر دندان استفاده می کنید، باید از کودک خود بخواهید جوش شیرین را از دهان خود خارج کرده و فرو ندهد.

پیشگیری
شما می توانید از لک شدن دندان ها با رقیق کردن قطره های آهن با آب یا آب میوه پیش گیری کنید. پس از مصرف آهن به کودک خود شیر ندهید، چون مصرف شیر می تواند در فرآیند جذب آهن اختلال ایجاد کند. شما می توانید برای خوراندن آهن به کودک خود از ظرف های مخصوص دادن مایعات به کودک و یا یک فنجان و نی استفاده کنید. انجام این کار می تواند سطح تماس آهن را با دندان های جلوی دهان حداقل کند. در این حالت لازم است وضعیت کودک خود را تحت نظارت داشته باشید تا به این ترتیب مطمئن شوید کودک تمام مایع را مصرف می کند. در صورتی که کودک از تمام کردن مایع ظرف خودداری می کند، لازم است خود شما به کودک قطره آهن بدهید و از وی بخواهید سریع آن را فرو برد. پس از خوردن قطره آهن، کودک خود را تشویق کنید چند جرعه آب میوه یا آب را بدون آهن بنوشد تا دندان های وی در صورت تماس با قطره آهن پاک شود.

منبع : niniha

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در خبرنامه مقالات ما عضو شوید

مارا در شبکه های اجتماعی دنبال کنید