راهنمای خرید اسباب بازی، نکات ضروری

شخصیت و رشد جسمانی کودکان با بازی به ویژه بازی های اجتماعی، هوش عقلی، تخیل، فرصت ها و انضباط اجتماعی بهتر شکل می گیرد . محمد رضا بحرانی روانشناس می گوید: دوران کودکی انسان به نسبت سایر موجودات، طولانی ترین دوره زیست بوده و خیلی از صاحب نظران اعتقاد دارند، سیر عظمت انسان، در طولانی بودن دوران کودکی او شکل گرفته است.

وی اضافه می کند: در روزگار معاصر، به صورت یک عقیده و تلاش بد شاهد تلاش همه گیر خانواده ها بـــــرای شـتــاب بخشـیدن بـه دوران کودکــی فرزنـدان هستیم . هوش هِیجانی انسان بیشترین نقش را در پیشرفت انسان نسبت به هوش عقلی داشته و فعالیت بازی و سرگرمی نیز نقش مهمی در تقویت هوش هیجانی ایفا می کند .

این روان شناس می گوید: از طریق بازی رشد جسمانی کودک بهتر شکل می گیرد، طوری که بنیاد های اساسی شخصیت کودک بین سنین هفت تا هشت سالگی استوار شده و ساختار خود را به دست می آورد، پس از این تغییر در ساختار شخصیتی کودک به سختی امکان پذیر است .

بحرانی می افزود: بازی، رفتاری غریزی و فطری همه انسان هاست و با این مولفه ها، اهمیت کار مربی یا مادر در برخورد با بچه ها و اهمیت بازی روشن می شود . وی تاکید می کند: هر چه دوران کودکی کوتاهتر شود، دست یابی انسان به شخصیت ساختاردار دیرتر روشن می شود .

زبان بازی بچه، زبان سمبلیک است و کودک از طریق آن به صورت غیر مستقیم خواسته های خود را مطرح می کند . بحرانی، توجه والدین به بازی فرزندان را بسیار مهم می داند و می گوید: رفتارهای فرزندانمان به هنگام بازی، مثل خراب کردن اسباب بازی رفتارهایی است که نباید بی تفاوت از کنار آنها بگذریم و یا این که به صورت تخریب گر با آن برخورد کنیم، بلکه هر رفتار کودک نیازمند نگاه دقیق و کارشناسانه مربیان و والدین است .

احتمالاً شما هم مانند بسیاری از والدین می خواهید با خرید اسباب بازی به بهانه جشن تولد و یا مناسبت های دیگر فرزندتان را ذوق زده کنید. اما در میان انبوه اسباب بازی هایی که در بازار وجود دارد انتخاب اسباب بازی مناسب کار چندان آسانی به نظر نمی رسد. اسباب بازی برای سرگرم کردن کودکان ساخته می شود، اما گاهی همین اسباب بازی می تواند دردسر باشد و به کودک شما آسیب بزند. بچه ها هیچگاه از خراب کاری دست برنمی دارند. تیله ها را می بلعند، بعضی قطعات را در دماغ شان فرو می کند. به دنبال اسباب بازی باشید که برای سلامتی فرزندتان خطری نداشته باشد. به این منظور و برای انتخاب یک اسباب بازی مناسب به نکاتی که در این مقاله ذکر می شود توجه فرمایید. به گروه سنی درج شده روی بسته بندی توجه کنید:

دقت کنید وقتی یک اسباب بازی برای کودکان بالای ۳۶ ماه مناسب تشخیص داده می شود، بی دلیل نیست، ممکن است این اسباب بازی از تکه های کوچک یا تیزی ساخته شده باشد که برای کودکان زیر سه سال خطرناک است. کودکان کم سن و سال ممکن است تکه های اسباب بازی را ببلعند یا با فرو کردن آنها در بینی شان باعث خفگی خود شوند. از این گذشته، طبقه بندی اسباب بازی ها براساس سن، متناسب با رشد عاطفی و فیزیولوژیکی کودکان در نظر گرفته می شود.

 

بر این اساس یک کودک ۳ ساله الزاماً به اسباب بازی یک کودک ۵ ساله علاقه ای نشان نمی دهد و بالعکس در خصوص محصولات فرهنگی و رسانه ای نیز باید به سن کودک توجه داشت. برخی از بازی های ویدوئویی حاوی صحنه های خشنی هستند که کودکان کم سن و سال را شوکه می کنند، این مسئله درخصوص فیلم ها و کارتون ها نیز صادق است. برای سنین پایین، بهتر است اولویت را به شخصیت های عروسکی بدهید که بـرای کودک آشنا باشـنـد، مثـل حیـوانـات جنـگـل قهرمانان کتاب ها و انیمیشن ها نیز می توانند بـرای کودکان بسـیار جالـب باشـنـد، چـون کودکان با آنها داستان پردازی می کنند.

روی بسته بندی ها به دنبال برچسب ها و نشانه های الزامـی باشید با دقت به دنبال علامت CE باشید.

امروزه درج این علامت روی اسـبـاب بـازی هـا الزامـیاست. علامت CE باید کاملا خوانا باشد و به راحتی پاک نشود. CE اطمینان خاطر می دهد که در ساخت اسباب بازی نکات ایمنی در سطح اروپایی رعایت شده است.

علامت استاندارد NF گویای این است که در ساخت اسباب بازی مورد نظر نکات ایمنی رعایت شده و اسباب بازی در لابراتوارهای مستقلی مورد آزمایش قرار گرفته و از استحکام لازم برخوردار است.

امروزه دیگر معیارهای ایمنی مسئله بی اهمیتی نیست و هر چه زمان جلو تر می رود بیشتر مورد توجه قرار می گیرد. توجه داشته باشید اطلاعات دیگری از قبیل نام و نشانی کارخانه روی بسته بندی قید شده باشد تا در صورت نیاز به اعلام شکایت های احتمالی به آن دسترسی داشته باشید.

هشدار یا تذکرات درج شده روی اسباب بازی ها را به دقت بخوانید.

«هشدار» روی بسته بندی اسباب بازی حاوی دستور العمل های ایمنی و تذکراتی برای خطرات احتمالی است به ویژه در اسباب بازی هایی که دارای لوازم جانبی برنده یا نوک تیز هستند ممکن است در ساخت اسباب بازی از مواد شیمیایی استفاده شده باشد، که باید به این موارد نیز توجه کنید. مواد شیمیایی هر چند به میزان کم ممکن است به کودک آسیب برسانند. چرا که بدن کودکان حساس تر و شکننده تر است. از خرید اسباب بازی های پر سر و صدا خودداری کنید:

این نوع اسباب بازی ها نه تنها گوش های خودتان را آزار می دهد، بلکه ممکن است به شنوایی کودک تان نیز آسیب بزند.

در انتخاب اسباب بازی های برقی بیشتر دقت کنید از خرید اسباب بازی هایی که در بعضی قسمت ها دچار اتصال می شوند خودداری کنید اسباب بازی را به دقت وارسی کنید، تا سیم لختی در آن نباشد. مطمئن شوید اسباب بازی به گونه ای ساخته شده که کودک نمی تواند آن را باز یا قطعاتش را از هم جداکند. در مورد باتری ها، مراقب باشید کهنه نباشند. چون باتری های فرسوده حاوی مواد شیمیایی مضر هستند، لازم است جای باتری اسباب بازی هایی که برای سنین پایین تر ساخته می شود کاملا بسته و محکم باشد تا کودک نتواند به راحتی آن را باز کند.

 

اگر خرس مخملی می خرید اولویت را به خرس هایی بدهید که از الیاف طبیعی ساخته شده باشند، چون الیاف طبیعی باعث ایجاد آلرژی نمی شود دنبال برچسب استاندارد باشید. این برچسب به شما اطمینان خاطر می دهد که الیاف از نظر مواد سمی کنترل شده است. بهتر است قبل از آن که خرس های مخملی را به دست بچه ها بدهید آن ها را بشویید، چون کسی نمی داند چگونه و کجا نگهداری می شوند؟

همچنین مراقب باشید چشم های عروسک به خوبی چسبانده شده باشد. بچه ها عاشق کندن چیزهایی هستند که لق می زند.

منبع : niniha

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در خبرنامه مقالات ما عضو شوید

مارا در شبکه های اجتماعی دنبال کنید