درمان سوگ در کودکان، چند توصیه

یک روانشناس با اشاره به اینکه تحت هیچ شرایطی نباید مرگ عزیزی را از کودک پنهان کرد، گفت: مراحل سوگ در کودکان شامل انکار و شوک، اعتراض همراه با پرخاشگری، بی قراری، احساس تنهایی و آرامش و سازمان دهی مجدد است.

دکتر سعید رحیمی، درباره سوگ در کودکان اظهار کرد: سوگ واکنشی است که کودک در مواجهه با وقایعی همچون مرگ والدین و اقوام نزدیک، طلاق والدین، مرگ حیوانات خانگی، آزار جنسی، مهاجرت و حوادث طبیعی به آن دچار می‌شود.

وی با بیان اینکه برخی کودکان به خاطر عدم سازگاری و ادامه یافتن نشانه‌های بالینی ممکن است دچار اختلال استرس پس از سانحه یا PTSD شوند، افزود: کودکان پیش دبستانی مرگ فرد متوفی را قابل برگشت پنداشته و در دوره دبستان و بالاتر کودکان غیر قابل برگشت بودن مرگ را می پذیرند.

این روانشناس خاطرنشان کرد: مراحل سوگ در کودکان شامل انکار و شوک، اعتراض همراه با پرخاشگری، بی قراری، احساس تنهایی و آرامش و سازمان دهی مجدد است.

رحیمی با اشاره به اینکه والدین ازهمان سنین پیش دبستانی می‌توانند فرزندان خود را با پدیده مرگ آشنا کنند، عنوان کرد: در آماده کردن فرزندان خود با واکنش سوگ می‌توانند از مردن یک جاندار همچون حشره، گربه و سگ خانگی پدید مرگ را به کودکان خود فرادهند.

وی ادامه داد: والدین می‌توانند با فرزند خود صادقانه سخن بگویند و از هر گونه ابهام دوری جویند و به آنها بگویند تمام موجودات زنده روزی خواهند مرد و این مسئله اجتناب ناپذیر است ولی اینکه بگویند هر کسی بمیرد به سفر طولانی رفته، اشتباه است.

این روانشناس کودک با تاکید بر اینکه تحت هیچ شرایطی نباید مرگ عزیزی را از کودک پنهان کرد، گفت: از قرار دادن کودک در شرایط سوگواری با هیجانات خیلی شدید باید پرهیز کرد همچنین والدین نباید درباره پدیده مرگ داستان سرایی کنند و بر آن سرپوش بگذارند.

رحیمی یادآور شد: والدین باید اجازه دهند کودک احساساتش را ابراز کند و در نظر گرفتن نکاتی چون واقع بینی، تداعی خاطرات متوفی با عکس، نوشتن نامه، نقاشی کردن، مرور دفتر خاطرات متوفی توسط درمانگران در درمان کودک دچار واکنش سوگ می‌تواند شرایط سازگاری و آرامش را به کودک باز گرداند.

منبع : niniha

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در خبرنامه مقالات ما عضو شوید

مارا در شبکه های اجتماعی دنبال کنید