بازی با موبایل در کودکان، این عشق از کجا میاد؟

بزرگ کردن بچه ها در دنیای امروزی کار ساده ای نیست و وقتی بحث تکنولوژی و بازی با گوشی های هوشمند به میون میاد کار پیچیده تر هم میشه. به نظر میرسه که پدر و مادرها دقیقا نمیدونن چه موضعی در برابر درخواست های بچه هاشون باید داشته باشن. از طرفی دلشون نمیخواد بچه هاشون ازشون متنفر بشن و از طرف دیگه نمیدونن حد و مرز استفاده از تکنولوژی رو تا کجا باید تعیین کنند. والدین باید اهداف و ارزش های خودشون رو بشناسن و با اعتماد به نفس این ارزش ها رو به اطلاع بچه هاشون برسونن. شاید از همه مهمتر این باشه که اونها نباید از این بترسن که بچه هاشون ازشون خوششون نیاد. حد گذاشتن برای استفاده از تکنولوژی یکی از کارهای خیلی واجبه. بعضی از پدرها و مادرها اصلا به این چیزها فکر نمی کنند و وانمود می کنن تکنولوژی وجود نداره. اینکه یک روز ببینید فرزندتون از شما خیلی بیشتر از تکنولوژی و کاربردهاش میدونه حس ترسناکیه. پس خیلی مهمه که والدین این تکنولوژی ها رو یاد بگیرند و از اونها با توجه به ارزش های خودشون استفاده کنند.

بچه های کوچک هم از بازی با گوشی های هوشمند خوششون میاد

بچه ها از ۹ ماهگی میتونن با آیفون و آی پد ارتباط برقرار کنند، این یعنی قبل از اینکه حتی بتونن چهاردست و پاه راه برن. بیشتر از دو سوم مادرهایی که بچه شیرخواره دارن اقرار می کنند که بچه شون تا سن یک سالگی میتونه با یک گوشی هوشمند:

– بازی هایی مثل فروت نینجا رو انجام بده.

– انگشتش رو برای باز کردن قفل موبایل روی صفحه بکشه.

– دکمه Play روی ویدیوها رو فشار بده.

– توی گالری عکس های گوشی بگرده.

– برنامه ای که دوست نداره رو ببنده و یه برنامه جدید باز کنه.

مهمترین دلیل علاقه ی بچه ها به تکنولوژی تقلید از آدم بزرگ هاست

خیلی از بچه ها از همون ۹ ماهگی به خودشون یاد میدن که رفتارهای پدر و مادر یا خواهر و برادرهاشون رو تقلید کنن. ما بعضی وقتها هوش و ذکاوت بچه ها رو دست کم میگیریم و همین مورد نشونه خوبیه از اینکه بچه ها خیلی سریع تر و هوشمندانه تر از چیزی که ما فکر می کنیم یاد میگیرن، حالا ما میتونیم این یادگیری رو هدفمندتر کنیم.

زندگی در دنیای واقعی را به کودکان بیاموزید

هیچ چیزی مثل بازی سه بعدی و تعامل با انسان، ذهن یک کودک یک ساله رو به راه نمیندازه. متاسفانه این دو مورد در بازی های کامپیوتری یا گوشی های هوشمند وجود ندارن. یک سری از روانشناسان از بابت عدم برقراری مکالمه بین پدرومادر و بچه ابراز نگرانی کردند، چرا که یکی از اتفاقات حیاتی برای پیشرفت زبان و حرف زدن بچه ها به حساب میاد. با اینکه خیلی از اپلیکیشن های موبایل شبیه سازی اسباب بازی های مختلف هستند، اما هیچ کدوم مهارت های حیاتی و واقعی که یه بچه توی زندگی بهش احتیاج داره رو یاد نمیدن. بچه ها باید یاد بگیرن دنیای واقعی چجوری کار می کنه.

آیا اپلیکیشن های آموزشی برای بچه ها خوب هستن؟

اپلیکیشن ها و بازی هایی که تحت عنوان “آموزشی” برچسب گذاری شدن حتما برای بچه ها مفید نیستند. داشتن یه اسباب بازی مثل بقیه اسباب بازی های بچه ها چیز بدی نیست و میتونه سر بچه های کوچک رو حسابی گرم کنه، اما برای اینکه مطمئن باشیم یک بازی یا اپلیکیشن واقعا آموزشیست یا نه، باید تحقیقات عمیق تری در سطح جامعه انجام بشه. بنابراین اگر میخواید از گوشی ها و تبلت ها استفاده آموزشی بکنید، بهتره این کار رو همراه با فرزند کوچکتون انجام بدین تا ارزش واقعی این کار رو ببینید.

والدین باید در استفاده از گوشی های هوشمند محتاط تر باشند

بچه ها خصوصا قبل از اینکه به مدرسه برن، به دنبال تقلید از بزرگترهاشون هستند. بنابراین باید بدونید اگر شما وقت زیادی از روزتون رو توی گوشی و شبکه های اجتماعی می گذرونید، طبیعتا اونها هم از شما تقلید می کنن و این تقلید در سنین پایین تر با فشار دادن دکمه ها و ورق زدن صفحه ها شروع میشه. این اتفاقات جزئی در زندگی کودکان باعث شکل گیری عادت های آینده شون میشه. در نهایت شیوه ترتبیت فرزندتون به دیدگاه شما برمیگرده و اینکه چقدر نگران رشد و شکوفایی فرزندتون در سنین بالاتر هستید.

منبع : niniha

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در خبرنامه مقالات ما عضو شوید

مارا در شبکه های اجتماعی دنبال کنید