آداب معاشرت را چگونه به کودک مان بیاموزیم؟

آروغ زدن در انظار عمومی و امتناع از دست دادن از رفتارهای نامناسبی هستند که کودکان باید از آن‌ها خودداری کنند. به‌طور طبیعی، هر کودکی ممکن است رفتارهای نادرستی داشته باشد و این وظیفه والدین است که با مهربانی با آموزش کودک خود از وقوع این رفتارها جلوگیری کنند. در ادامه به چند مورد از این شیوه‌های مهم و موثر اشاره می‌کنیم.

بیان آداب در قالب داستان
والدین نمی‌توانند با نصیحت کردن آداب را به کودکان خود بیاموزند. کودک او فقط این نصیحت‌ها را می‌شنود و درنتیجه امکان فراموش کردن آن نیز بیشتر خواهد بود. سعی کنید در هنگام یاددهی آداب کودکان به کودک خود این آداب را طوری به کودک خود بیان کنید که برایش جالب و سرگرم‌کننده باشند. برای مثال، می‌توانید آداب خاصی را در قالب یک داستان مهیج و سرگرم‌کننده به کودک خود بیان کنید. استفاده از این روش باعث می‌شود که کودک شما تا پایان داستان حواسش به داستان باشد و همچنین امکان یادآوری یک داستان آموزنده بیشتر است.

فرض کنید که می‌خواهید به کودک خود بگویید که به هنگام ملاقات با دیگران باید با آن‌ها تماس چشمی برقرار کند و به آن‌ها دست دهد؛ اما چرا باید به هنگام ملاقات با افراد دست دهیم؟ شما دست خود را به سمت دیگران دراز می‌کنید تا نشان دهید که هیچ اسلحه‌ای ندارید و این کاری بود که مردم در قرون‌وسطی انجام می‌دادند تا به‌طرف مقابل خود نشان دهند که قصد آزار و اذیت او را ندارند. همین منشا دست دادن را والدین می‌توانند به‌صورت داستان به کودک خود بیان کرده و درنتیجه او را ترغیب به دست دادن و برقراری تماس چشمی به هنگام ملاقات با دیگران کنند.

بیان آداب در قالب شعر و ترانه
کودکان (مخصوصا پسرها) علاقه شدیدی به صداهای بدن دارند. صداهای بدن یا از دهان یا مقعد خارج می‌شوند و خارج شدن این صداها در زمره رفتارها و آداب مناسب نیستند و کودکان باید از بروز این صداهای بدن در انظار عمومی خودداری کند.

 

نباید این رفتار کودکان را با خشونت جواب داد. سعی کنید با آواز و موسیقی این رفتار را به کودک خود آموزش دهید که از بروز چنین صداهایی در انظار عمومی خودداری کند. برای مثال، با استفاده از شعرهای «بجو آروم آروم…بخور بخور بدون صدا…وقتی‌که صدا داد…بگو بگو ببخشید… ببخشید و ببخشید» و «وقتی‌که آروغ زدی بگو بگو ببخشید…ببخشید و ببخشید» این آداب رفتاری را به کودک خود آموزش دهید.

با استفاده از شعر و ترانه می‌توانید درس سلامتی و دیگر آداب رفتاری را هم به کودک خود دهید. به کودکان یاد دهید که غذا را به این دلیل جذب بدن خود می‌کنیم که غذا حکم سوخت را برای ما دارد. غذا به فکر کردن و ورزش کردن ما کمک می‌کند، اما گاهی از اوقات مصرف بعضی از غذاها باعث آروغ زدن یا باد در کردن می‌شوند. پس سعی کنید که مراقب باشید این رفتار از شما سر نزند و باعث آزار افراد دوروبرتان نشوید.

تمرین آداب در خانه
فرض کنید که می‌خواهید کودک خود را به یک رستوران ببرید. ابتدا توصیه می‌شود که در خانه آداب غذا خوردن و رفتار در رستوران را به کودک خود آموزش دهید.

برای این منظور می‌توانید میز ناهارخوری خود را به‌مانند میز رستوران بچینید و غذا خوردن در رستوران را در خانه با کودک خود تمرین کنید. توصیه می‌شود که حتی کودک شما و شخص شما لباس‌های بیرونی خود را بپوشید و فضا را طوری برای کودک خود مهیا کنید که انگار کودک شما در حین غذا خوردن در یک رستوران واقعی است. چند آداب غذا خوردن را به کودک خود یاد دهید. مثلا به او بگویید که وقتی‌که یکی از چیزهای روی میز را می‌خواهد که نزدیکش نیست باید از فردی که آن چیز نزدیکش است با کلمه «لطفا» آن چیز را طلب کند و پس از گرفتن آن چیز از کلمه «ممنونم» استفاده کند.

به کودک خود بگویید که باید با دهان بسته غذا را بجود، باید با دهان پر حرف نزند و باید قاشق و چنگال و کارد را به‌مانند یک مداد و نه یک بیل در دستان خود نگه دارد. وقتی‌که کودک شما این رفتارها را به‌خوبی در این جلسه تمرینی انجام داد به این معنا است که کل خانواده در این موفقیت سهیم است و والدین می‌توانند به کودک خود جایزه دهند. جایزه کودک می‌تواند یک شام خوب در یک رستوران عالی باشد.

در این جلسه تمرینی مدام همه‌چیز را به کودک خود گوشزد نکنید، بلکه اجازه اشتباه کردن نیز به او بدهید و طوری رفتار کنید که انگار مربی تمرینی او هستید و او یک فرد مبتدی است. آداب غذا خوردن چیزی نیست که فردی ذاتا آن‌ها را بلد باشد بلکه فرد باید با تمرین و همچنین بروز اشتباهات و درس گرفتن از این اشتباهات آن را یاد بگیرد.

منبع : niniha

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در خبرنامه مقالات ما عضو شوید

مارا در شبکه های اجتماعی دنبال کنید