آجیل برای کودکان، مغزش را کامل کنید

نکته مهم آن است که کودک تا ۶ ماهگی باید از شیر مادر تغذیه کند و تا یک سالگی هم باید شیر مادر را در کنار غذاهای کمکی مصرف کند بنابراین سؤال اینجاست که از چه زمان آجیل باید در برنامه غذایی کودک قرار گیرد؟  پاسخ این سؤال به زمانی برمی‌گردد که کودک توانایی جویدن و بلع را پیدا می‌کندکه معمولا بعد از یک سالگی است اما از آنجا  که کودک در این سنین توانایی کمی در بلع دارد بهتر است تا ۳ سالگی آجیل به صورت پودر شده در اختیار کودک قرار گیرد. در دید و بازدیدهای عید یکی از عادت‌های بد مهمان‌ها این است که وقتی ظرف آجیل و تنقلات را می‌بینند تا ظرف خالی را جلوی چشم‌شان نبینند به خوردن ادامه می‌دهند و دقت نمی‌کنند که مصرف آجیل نیز مانند دیگر خوراکی‌ها و موادغذایی باید به قاعده و اندازه باشد. بهترین میزان برای مصرف آجیل یک مشت است و تفاوتی نمی‌کند که فرد بزرگسال یا خردسال باشد. هر فردی متناسب با مشت بسته خود می‌تواند آجیل مصرف کند و این قاعده برای کودکان نیز مشابه است. باید توجه داشته باشید که مصرف بی‌رویه و غیراصولی آجیل‌ها و دانه‌های روغنی می‌تواند موجب تجمع بیش از حد چربی در بدن و اضافه وزن شود بنابراین اگر این عادت از زمان کودکی در روند زندگی بچه‌ها نهادینه شود، مشکلات زیادی را برای آنها به همراه دارد.

تکامل مغز کودک با آجیل 

اسید‌های چرب، روغن و مواد مغذی موجود در دانه‌های روغنی و مغزهای مختلف موجود در آجیل از جمله ضروری‌ترین موادغذایی برای تکامل مغز کودکان است. مغزهای موجود در آجیل علاوه بر تامین ویتامین‌های گروه B و E املاح معدنی و عناصر کمیابی حاوی موادی به نام پاریفارین هستند که می‌تواند تاثیر زیادی بر افزایش مقاومت بدن، بالا بردن توان سیستم دفاعی و پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان شود. آجیل را در کجا نگهداری کنیم 

 

چگونه برای کودکان آجیل سرو کنیم

اگر کودک زیر ۳ سال دارید و نمی‌خواهید او را از موادمغذی و ویتامین‌های گروه B و املاح معدنی محروم کنید، مغز دانه‌های مختلف و آجیل را به کمک آسیاب، پودر کنید و برای کودکان‌تان سرو کنید. بهترین شیوه برای سرو پودر آجیل برای کودکان زیر ۳ سال آن است که این پودر را با شیر کودک ترکیب کنید و آن را به صورت معجونی نه چندان غلیظ برای کودک آماده کنید. این شیوه بهترین روش برای افزایش جذب و بلع راحت‌تر آجیل توسط کودکان است چرا که کودکان به دلیل توانایی‌هایی که دارند ممکن است در بلع دانه‌های درشت‌تر آجیل دچار بحران شوند یا حالت خفگی و تنگی نفس را تجربه کنند که برای سلامت آن‌ها خطرناک است. توصیه ما این است که با کمک پودر تهیه شده از آجیل و مغزهای مختلف برای کودکان حریره تهیه کنید و آن را به عنوان غذای کمکی یا میان وعده غذایی برای کودکان آماده کنید.

این نکته را جدی بگیرید

نتایج تحقیقات محققان نشان می‌دهد زنان بارداری که در طول دوران بارداری بیش از اندازه آجیل مصرف می‌کنند، خطر ابتلا به آسم و برخی اختلال‌ها و بیماری‌های تنفسی را در نوزاد خود بالا می‌برند. بر اساس تحقیق دانشمندان هلندی، ۵۰ درصد نوزادان مادرانی که در دوران بارداری به طور روزانه از آجیل یا فرآورده‌های به دست آمده ازآجیل بدون برنامه و بیش از اندازه مصرف می‌کنند، احتمال ابتلا به آسم در آن‌ها بالا‌تر است و این مسئله با علائم و نشانه‌هایی مانند خس خس سینه کودکان و تنگی نفس‌های شبانه در آن‌ها قابل تشخیص است. 

کدام دانه روغنی برای کودکان مناسب نیست؟ 

یکی از دانه‌ های روغنی که احتمال ابتلا به حساسیت را در کودکان بالا می‌برد، بادام زمینی است. از این رو خانواده‌ها باید مراقب باشند تا زمانی که مطمئن نیستند کودک‌شان به بادام زمینی و مشتقات آن حساسیت دارد یا خیر، در رژیم غذایی کودک خود بادام زمینی را نگنجانند و دست کم مقدار اندکی از این دانه روغنی را به کودک بدهند و به مرور در طول ماه میزان آن را افزایش دهند تا کودک از خواص بادام زمینی که حاوی آنتی اکسیدان‌های طبیعی است و خاصیت ضدتب نیز دارد، بهره بگیرد. در این شرایط اگر کودک به بادام زمینی آلرژی یا حساسیت نشان داد در این شرایط راحت‌تر و ساده‌تر می‌توانید با مشاوره پزشک آن را کنترل کنید. با وجود این سرو بادام زمینی و گنجاندن آن در برنامه غذایی کودکان زیر یک سال ممنوع است.

منبع : niniha

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در خبرنامه مقالات ما عضو شوید

مارا در شبکه های اجتماعی دنبال کنید