قسمت کردن وسایل با دیگران را به امری جذاب تبدیل کنید
به کودک خود بازیهای گروهی که همه در آن هدف مشترکی دارند را یاد بدهید. با هم پازل حل کنید به صورتی که هر قمست را یک نفر انجام دهد؛ کارهای منزل را با هم انجام دهید مثلا با هم و به نوبت به گلدانها آب بدهید یا پلهها را جارو کنید. به کودک خود چیزهایی بدهید که با دوستان خود قسمت کند. مثلا یک خوراکی که در مهد کودک همراه با دوستان خود آن را بخورد.
خساست او را به رخاش نکشید
اگر به کودک خود بگویید خودخواه است، او را وقتی چیزهای خود را با دیگران قسمت نمیکند تنبیه کنید، یا او را وادار سازید یکی از وسایل مورد علاقه خود را با به دیگران بدهد نه تنها سخاوتمندی را به او یاد نمیدهید بلکه باعث میشوید لجاجت او در این کار بیشتر گردد. برای اینکه کودک را تشویق به قسمت کردن چیزهای خود بکنید به شیوهای مثبت این کار را انجام دهید. به خاطر داشته باشید طبیعی است کودک برخی چیزها را برای خود نگه دارد. وقتی که او به سن بلوغ میرسد یاد میگیرد که قسمت کردن چیزها با کسانی که برای او اهمیت زیادی دارند، نسبت به حفظ آنها برای خود جذابیت بیشتری دارد.
با او در این خصوص صحبت کنید
وقتی که کودکان بر سر چیزی منازعه میکنند به آنها کمک کنید بدانند چه اتفاقی دارد میافتد. اگر یکی از دوستانِ فرزند شما چیزی را برای خود نگه میدارد سعی کنید به کودک خود توضیح دهید او چه حسی دارد. مثلا به او بگویید: «دوست شما اسباب بازی خود را خیلی دوست دارد و فعلا نمیخواهد آن را به کسی بدهد». به کودک خود نیز کمک کنید احساسات خود را به زبان بیاورد. وقتی که او دست و دلبازی نمیکند از او بپرسید مشکل چیست. مثلا ممکن است کودک بگوید فلان اسباب بازی را چون از پدربزرگ هدیه گرفته تمایل ندارد آن را به دوست خود بدهد.
به کودک خود یاد بدهید مساله را حل نماید
وقتی کودک بر سر یک اسباب بازی با دوست خود دعوا میکند احتمالا فکر میکند آن اسباب بازی یا مال او یا مال دوستش است. او با مفهوم استفاده مشترک از وسایل و قسمت کردن وسایل خود با دیگران بیگانه است. آنها را تشویق کنید که به نوبت از اسباب بازی استفاده کنند. میتوانید خودتان زمان بگیرید که هر کس چقدر از آن استفاده کند. سعی کنید به او بفهمانید قسمتکردن وسایل به معنای از دست دادن آنها نیست. همچنین به او یاد دهید که اگر وسایل خود را به دیگران نیز بدهد آنها نیز همین کار را انجام خواهند داد.
شرایط را آماده کنید
قبل از زمان بازی از کودک خود بخواهید به شما بگوید آیا چیزی هست که دوست ندارد آنرا به دیگران بدهد و به او کمک کنید آن وسایل مخصوص را در جایی خاص نگهداری نماید. سپس از او بخواهید چیزهایی که تمایل دارد در اختیار دیگران قرار دهد را مشخص نماید. این کار به او مفهوم قسمت کردن وسایل با دیگران را یاد میدهد. همچنین از دوست او نیز بخواهید برخی از اسباب بازیهایش را با خود بیاورد که با کودک شما بازی کند. با این کار حس سخاوتمندی کودک شما ارتقا مییابد زیرا او احساس نمیکند که فقط وسایل او در اختیار دیگران قرار میگیرد.
به حریم کودک احترام بگذارید
اگر کودک احساس کند کتابها، اسباببازیها و وسایل او به خوبی مراقبت نمیشود غیر ممکن است آنها را در اختیار دیگران قرار دهد. بنابراین بهتر است قبل از اینکه چیزی از وسایل او را بردارید از او اجازه بگیرید و به او اختیار نه گفتن را بدهید. مطمئن شوید برادر و خواهر، دوستان و پرستار کودک نیز همین کار را انجام میدهند. آنها نیز باید برای برداشتن وسایل از او اجازه بگیرند و وقتی وسایل کودک در اختیار آنها قرار میگیرد به دقت از آنها مراقبت کنند.
خود، الگو باشید
بهترین راه برای یاد دادن سخاوتمندی به کودک آن است که خود الگوی سخاوتمندی باشید. مثلا از خوراکی خود به دیگران بدهید. اجازه دهید کودک شما به وسایل شخصی شما دست بزند و غیره. تلاش کنید او ببیند شما وسایل خود را به دیگران میدهید و از دیگران نیز چیزهایی قرض میگیرید.
منبع : niniha
[ad_2]