آموزش توالت رفتن کودکان یک مرحله مهم و حساس در زندگی کودک است که معمولاً از دو سالگی به بعد (بسته به کودک) انجام میشود. در زمان آموزش باید از درک و توانایی کودک مطمئن شده باشیم. در این مقاله نکاتی درباره آموزش توالت رفتن و از پوشک گرفتن کودکان و باید و نبایدهایی که والدین باید در آن رعایت کنند، بیان شده است.
پوشک کردن نوزاد، بخشی از زندگی نوزاد است که در دو سال اول زندگی بسیار مهم و بی دردسر است اما زمانی که والدین تصمیم میگیرند این عادت را از سر کودک خود بیاندازند، از پوشک گرفتن کودک تبدیل به یک چالشی میشود که نیاز به تمرین و صبر زیادی دارد. در این مقاله به نکات مهمی در مورد از پوشک گرفتن و آموزش توالت رفتن کودکان، اشاره کردهایم.
بهترین سن برای از پوشک گرفتن کودکان چه زمانی است؟
بسیاری از افراد معتقدند زمانی که کودک توانایی نشستن را پیدا کرد، میتوان او را از پوشک گرفت و برخی دیگر میگویند زمانی که کودک توانایی درک و فهمیدن پیدا کرد، میتوان آموزش توالت رفتن را شروع کرد. به طور کلی بسیاری از مادران آموزش توالت رفتن کودک خود را از سن ۲ سالگی شروع میکنند.
آیا کودک شما برای آموزش توالت رفتن آماده است؟
کودکان با یکدیگر متفاوت هستند و ممکن است یک کودک در ۲ سالگی آمادگی آموزش توالت رفتن را داشته باشد در حالی که کودک دیگر این آمادگی را نداشته باشد؛ بنابراین به جای اینکه به اعداد بچسبید بررسی کنید ببینید آیا نشانههای زیر را در کودک خود میبینید:
– آیا کودک شما دستورهای ساده را درک میکند؟
– آیا زمانی که فرزندتان پوشک خود را کثیف کرده، به شما میگوید و از آن شکایت میکند؟
– آیا کودک شما به پوشیدن لباسهای زیر و توالت رفتن علاقه دارد؟
– آیا فرزند شما با کمی کمک یا بدون کمک میتواند شلوار خود را بپوشد یا دربیاورد؟
– آیا کودک شما میتواند در روز ۳ تا ۴ ساعت خشک بماند و خود را کثیف نکند؟
اگر پاسخ پرسشهای بالا برای شما بله است، این بدین معنی است که کودک شما آمادگی لازم برای آموزش توالت رفتن را دارد و شما میتوانید او را از پوشک بگیرید و توالت رفتن را به او بیاموزید.
به این نکته توجه کنید تا زمانی که با کودک خود صحبت نکردهاید، آموزش توالت رفتن را شروع نکنید. سعی کنید در این باره با کودک صحبت کنید و او را قانع کنید؛ در غیر اینصورت کاری که با اجبار صورت گیرد میتواند ۱۰۰ برابر نتیجهی برعکس داشته باشد.
میتوانید قبل از شروع آموزش توالت رفتن کودکان به صورت عملی، در مورد توالت رفتن کتابهایی تهیه کنید و آنها را برای کودک خود بخوانید تا کودک با موضوع آشنا شود و سپس به سراغ آموزش بروید.
نحوه انتخاب یک توالت مناسب برای کودک
مهمترین کاری که برای آموزش باید انجام دهید این است که یک توالت مناسب بخرید. توصیه میکنیم برای خرید توالت کودکتان را هم ببرید و به او حق انتخاب داده و به نوعی او را هم در این خرید دخالت دهید.
دو نوع توالت برای کودک وجود دارد:
یکی توالت با صندلی جداگانه و دیگری یک جایگاه صندلی که بر روی توالت فرنگی قرار میگیرد و برای راحتی کودک سایز مناسب کودک است. معمولاً توالتهای نوع دوم ارزانتر از نوع اول هستند و فضای کمتری هم میگیرند. برخی از والدین توالتهای با صندلی جداگانه را ترجیح میدهند، زیرا دقیقاً سایز کودک است و کودک خودش به تنهایی میتواند از آن استفاده کند. دقت کنید که در زمان خرید توالت برای کودک، به دنبال سه ویژگی ایمنی، تناسب و سادگی باشید.
چگونه از پوشک کردن کودک خلاص شویم؟
هنگامی که برای کودک خود توالت خریدید باید در این مرحله کودک خود را بدون پوشک در خانه آزاد بگذارید. ممکن است این کار کمی سخت باشد ولی بهترین روش این است که اجازه دهید کودک تمام مدت در خانه بدون پوشک باشد.
ممکن است برای چند روز مشکلاتی برایتان ایجاد و کار شما بیشتر شود اما در بلند مدت فرزند شما یاد میگیرد که دیگر از پوشک استفاده نکند.
شبها نیز نباید کودک را پوشک کنید چون در غیر این صورت کودکتان گیج میشود.
بایدها و نبایدهای آموزش توالت رفتن کودکان
بایدهای آموزش توالت رفتن به کودک
– علائمی که نشان میدهد کودک نیاز به توالت رفتن دارد، را بشناسید. برخی از این علائم مانند تکان دادن پاها و یا بی قراری است. بهترین روش برای آگاه شدن شما این است که کودک قبل از توالت رفتن، به شما بگوید که نیاز به توالت رفتن دارد.
– لباسهای راحت به کودک بپوشانید زیرا شما باید لباس کودک را در زمان توالت رفتن دربیاورید.
– پس از هر بار توالت رفتن، از کودک خود تعریف و تمجید کنید. کارشناسان میگویند تشویق والدین یکی از روشهای مطمئن و درست برای آموزش توالت رفتن کودکان است.
– اجازه دهید زمانی که کودک روی توالت نشسته است، بازی کند و یا کتاب بخواند. یک ایده خوب این است که برای توالت کودک، اسباب بازی جداگانهای در نظر بگیرید.
– در طول آموزش توالت رفتن کودکان، بر کودک خود کنترل بیشتری داشته باشید تا روند آموزش سریعتر انجام شود.
نبایدهای آموزش توالت رفتن به کودک
– آموزش توالت رفتن را از یک سن خاصی شروع کنید ولی به این نکته توجه کنید که دقیقاً همان سن دو سالگی که برای کودک دیگری مناسب بوده است، ممکن است برای کودک شما مناسب نباشد.
– به غرغر کردن بقیه بستگان، فقط گوش دهید. ممکن است در روند آموزش توالت رفتن کودک خود، کسی از اقوام بگوید که “کودک خود را در سن کمی از پوشک گرفتهای” در این حالت به این حرفها توجهی نکنید.
– چالشهایی که منجر به ایجاد استرس در کودک میشود، را پایان دهید.
– از اسمهای جالب برای آموزش توالت رفتن کودک خود استفاده کنید.
– اگر کودکتان در مکانی غیر از توالت، کارش را انجام داد، او را مجازات و تنبیه نکنید؛ زیرا مجازات باعث ایجاد مشکلات و آسیبهای بعدی در کودک میشود.
– هر گونه انتقاد و سرزنش در مدت آموزش توالت رفتن کودکان، تنها باعث میشود که روند آموزش طولانیتر شود.
صبر داشته باشید!
زمانی که مراحل آموزش توالت رفتن کودک خود را شروع کردید، تا حد ممکن صبور و شکیبا باشید. گاهی اینکه در طول این مرحله ممکن است کودک به خوبی توالت رفتن را یاد نگیرد و یا جایی از خانه را کثیف کند، ناامید کننده است.
حتی ممکن است خود کودک با از پوشک گرفتنش، مخالف باشد، در این حالت شما آرام باشید و وضعیت کودک خود را درک کنید. در این حالت با کودک صحبت کنید که برای دستشویی کردن باید به توالت برود و نباید لباسهایش را کثیف کند. در این مرحله سازگاری والدین با فرزند بسیار مهم است. این را هم به یاد داشته باشید که این یک مرحله مهم برای کودک است. آموزش توالت رفتن کودکان، یک چالش بزرگ در رشد کودک و زمینه سایر آموزشهای زندگی کودک است. صبر و آرامش والدین، دادن اعتماد به نفس به کودک و دوست داشتن او، این مرحله را برای کودک آسانتر میکند.
منبع : niniha
[ad_2]